Puna dvorana na Gospel Festu u Križevcima

Glazba 17. 04. 2012.

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca održan je 15. travnja 2012. humanitarni festival gospel glazbe: Gospel Fest Križevci 2012.

Organizator Gospel Festa bio je Pjevački zbor Gospel Križevci, a šest vrhunskih gospel sastava i zborova iz Hrvatske i Slovenije nastupali su na ovom prvom Gospel Festu: AB Vocal Group (Hr/Slo), 4Given (Slo), Agape (Hr), Bee Geesus (Slo), Izvor (Hr), The Messengers (Hr).

[frame src=”https://adventisti.hr/wp-content/uploads/2012/04/gospel-fest-izvor.jpg” width=”IMAGE_WIDTH” height=”IMAGE_HEIGHT” lightbox=”on” title=”IMAGE_TITLE” align=”left” ]

Gospel Fest odvijao se u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Križevci pod nazivom „MOJE PRVO LJETOVANJE“ , a prikupljenim sredstvima bit će plaćeno ljetovanje djece lošijeg imovinskog stanja, koja još nisu bila na moru.

Gospel Fest održan je pred punom dvoranom oduševljenih slušatelja koji su  svojim glasovima izabrali pobjednika večeri, a to je zbor mladih iz župe Sv. Josipa „Izvor“ sa zagrebačke Trešnjevke.

Na festivalu kao gosti večeri, tj. izvan konkurencije nastupili su domaćini City Gospel i operna pjevačica iz Bjelovara Kristina Anđelka Đopar.

Festival je završen sa još jednom izvedbom pobjednika koja je podigla na noge cijelu dvoranu u završnom pljesku oduševljenja.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima što su kupovinom ulaznica i svojim prilozima podržali humanitarni karakter festivala, a sponzorima što su donacijama pomogli u organizaciji prvog Gospel Festa.

Održavanje GOSPEL FESTA KRIŽEVCI 2012. omogućili su:

Organizator:  Pjevački zbor City gospel Križevci
Suorganizatori: Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, ZAMP i Kršćanska adventistička crkva Križevci
Pokrovitelji: Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci
Medijski pokrovitelji: Varaždinska televizija, Srce TV i Večernji list

Kristijan Deduš