Raspjevani Božić u prepunoj crkvi St. Albans

2. 01. 2012.

Tradicionalni božićni koncert i ove je godine okupio više od 250 posjetitelja, koliko prema prostoru i može ugostiti Hrvatska adventistička crkva u Melbourneu.

Večernji program u trajanju od nepuna dva sata prenošen je izravno preko interneta na web stranici crkve St. Albans, s dvije video kamere, u režiji Mladena Kukolje. Već nakon vikenda broj otvaranja ovog video zapisa prešao je 200 pa se tako više nego udvostručio broj onih koji su pratili ovaj lijepi program na čast Bogu koji je poslao svojega Sina na ovaj planet da bi nas otkupio i spasio.

Prigodnim božićnim pjesmama zbora, gostima iz hrvatske zajednice — instrumentalnim sastavom Noćna smjena, recitalom Ana-Marije Levatić te solo izvođačima Monikom Kapuši i Edwardom Borkovićem, a uz glasovirsku pratnju Kristine Posavac i dirigentsko vodstvo Marka Levatića, ovaj je program još jednom oduševio sve goste i gledatelje prijenosa.

Božićnu poruku uputio je pastor Damir Posavac, uz kojeg je program vodila i tečno prevodila na engleski jezik Martha Kajfeš. Dekoraciju ugođaja ovog kršćanskog blagdana pripremile su Ružica Rogulić i Zdenka Pavić.

Malom humanitarnom akcijom u duhu Božića prikupili smo dar za Dječiji odjel bolnice u Vukovaru u iznosu od 1.650 dolara, kojemu će se pridodati donacije iz Australije.

Kao i uvijek, domaćini su ponudili bogat domjenak u dvije crkvene prostorije. Najavili su rušenje kućice u dvorištu kompleksa gdje će početkom 2012. godine započeti izgradnja višenamjenske dvorane s kuhinjom i blagovaonicom koja će moći primiti više od 200 gostiju.

Damir Posavac