Razigrana crkva po drugi put

Adventpress 5. 04. 2024.

Na drugom događaju razigrane crkve u Zagrebu, na kojemu je cijelo bogoslužje, s puno pjesama, radosti i priča prilagođeno djeci, u subotu 16. ožujka okupilo se otprilike četrdesetero djece i slavilo Boga. Tu subotu poslijepodne djeca su uživala u zajedništvu, proslavljanju Boga i radionicama prepunim veselja. I ovoga puta je djecu prije početka bogoslužja dočekao facepainting tim, koji je bojama ukrašavao njihova lica.

Svi zajedno započeli smo bogoslužje pjesmama kojima smo slavili Boga. Tema tog bogoslužja bio je biblijski izvještaj o Josipu. Mladi crkve Zagreb 2 su na živahan i zanimljiv način pripremili i predstavili djeci igrokaz o Josipovom životu. Djeca su pažljivo slušala i upamtila pouku da je sve u Božjoj ruci. Unatoč brojnim nedaćama kroz koje je Josip prolazio, njegovo povjerenje u Boga je njemu i njegovoj velikoj obitelji pomoglo da se izbore kroz sve loše dane.

Nakon sadržaja u glavnoj crkvenoj dvorani, djeca su se s roditeljima uputila u pomoćne crkvene prostorije, u kojima su ih čekale kreativne radionice kroz koje su na još jedan način povezali Josipov život s temama radionica kroz koje su prolazili. Bilo je tu svega zanimljivog i šarenog za malene ručice: od izrade bunara pomoću drvenih štapića, ukrašavanja faraonovog pehara svjetlucavim kamenčićima, izrade magnetića i Josipove haljine, Sunca i Mjeseca od perlica, do izrade Josipa na štapiću. Sve što su djeca izradila ponijela su svojim domovima kako bi ih podsjećalo na njihov radosni susret.

Osim na radionicama, družili su se uz zakusku koja je bila dekorirana prema biblijskom predlošku. Djeca su uživala u šarenim sendvičima, peharima sa sokom, štapićima povezanim kao žitno klasje, pogačicama u oblicima Mjeseca i zvijezda, pa sve do šarene torte u obrisima Josipove haljine.

U priređivanju tako sadržajno bogatog događaja proveli smo puno sati, ali kad smo vidjeli radost i osmijeh na dječjim licima na tom druženju, priliku u kojoj smo svi zajedno zahvaljivali i proslavljali Boga, odaziv djece te kako se već unaprijed vesele takvom novom susretu, zahvaljivali smo Bogu na svemu i veselili se budućim razigranim druženjima na kojima ćemo kroz nove biblijske izvještaje naučiti još više o Bogu i Njegovoj ljubavi prema nama.

Nikolina Vezmar Baraka