Razigrana crkva na temu Izlaska Izraelaca iz Egipta

Adventpress 15. 05. 2024.

Još jedan program razigrane crkve održan je 13. travnja u prostorijama crkve Zagreb 2 na kojem je sudjelovalo tridesetero djece u pratnji njihovih roditelja. Veselje djeci je i ovog puta na samom ulazu upriličio tim za oslikavanje lica motivima u skladu sa temom razigrane crkve koja je ovog puta bila izlazak Izraelaca iz Egipta.

Cilj razigrane crkve je bio prikazati djeci kako je Bog na čudesan način izveo svoj narod iz ropstva. Kao i svakoj do sada razigranoj crkvi program je započeo s prigodnim pjesmama i pričom iz Biblije. Ovaj put igrokaz je izostao ali zato je biblijski događaj o deset zala ispričan na jedan zanimljiv i živopisan način uz zvukove i rekvizite pomoću kojih su djeca mogla doživjeti kako je Bog pomogao svome narodu. Zatim su uslijedile kreativne radionice na kojima su djeca izrađivala radove prema zadanoj temi. Uz mnoštvo papira, ljepila, vodenih bojica, perlica i ostalog pribora djeca su izrađivala i slikala gorući grm, radila magnetiće od perlica, oslikavala kamenčiće, i na kreativan način izrađivala žabe od papira. Po običaju najmlađi su uživali u plastelinu i bojanju u čemu nikad ne izostaje dovoljno dječje mašte. Puno smijeha, radosti i zabave koji uvijek krase ovakve sastanke ni ovoga puta nisu izostali.

Nakon radionica djeca su imala priliku uživati u večeri koja je na kreativan način pripremljena u skladu sa temom. Na stolu su ih između ostalog dočekali i mafini u različitim bojama na kojima su stajale sličice komaraca, obada, žaba i skakavaca pa su neki pomislili da su od njih doista i napravljeni. Nije izostala ni torta koja je ovog puta napravljena u obliku razdvojenog crvenog mora. Na kraju, dojmovi svih prisutnih su bili izrazito pozitivni i još iste večeri su se mogla čuti pitanja radoznale djece „Kad će opet biti nova razigrana crkva? a to znači i neka nova i kreativna priča.

Mirta Havran