Različita pjesma

24. 04. 2015.

“Ja ljubim one koji ljube mene, i nalaze me koji me traže.” (Izreke 8,17)

Odrastao sam u obitelji s majkom alkoholičarkom i vjerovanjem da je svako ponašanje prihvatljivo. Jednog dana posjetio sam mjesnu adventističku crkvu koja se nalazila u blizini, jer sam želi biti na nekom sretnom mjestu. Budući da s mojih mladih osam godina moja obitelj nije željela da odlazim u Adventističku crkvu, istjerali su me iz kuće.

Nakon nekog vremena otišao sam u grad Tuxtia Gutierrez, gdje sam se pridružio nekim prijateljima koji su se nazivali “djeca ulice”. Uskoro sam postao narkoman i alkoholičar. Kada sam bio adolescent, u svoju crkvu me pozvao pentekostalni pastor. Svidjelo mi se, ali sam osjetio da ne mogu biti kršćanin dok se drogiram, a vjerovao sam i da ne mogu pobijediti svoju bolesnu ovisnost. Bio sam toliko obeshrabren da sam jednog dana otišao u staru kuću u kojoj sam objesio konopac pripremljen da okončam svoj život, ali sam iznenada začuo pjesmu. Otišao sam do obližnje crkve u kojoj je bila u tijeku propovijed i pitao ljude u zadnjem redu jesu li čuli istu glazbu koju sam i ja čuo. Mislili su da sam lud, jer nitko od njih nije ništa čuo. Zatim, dok sam išao dalje, začuo sam glas kako mi govori: “Sine moj, ja sam tvoj Bog. U ovom trenutku sam uklonio tvoje poroke i oprostio ti grijehe. Imam plan za tebe da propovijedaš Moju riječ.”

Sljedećeg sam se jutra oprostio sa svojim prijateljima pentekostalcima rekavši im da me je Bog pozvao i da ima plan za mene. Nekoliko dana poslije otputovao sam u veliki grad i počeo propovijedati vijest da Krist liječi i spašava. Na kraju sam postao pentekostalni pastor, ali kako je vrijeme prolazilo, saznao sam za subotu. Tražio sam od Boga jasnije razumijevanje. Nisam spominjao ništa svojim vođama kako ne bih imao problema s poslom. Putovao sam okolo i održao mnoge evangelizacije, ali kad sam se vratio svojoj kućnoj zajednici, pronašao sam da je Bog odgovorio na moje molitve. Moja braća su sada svetkovala subotu.

Nedugo nakon toga su pripadnici Adventističke crkve održali evangelizaciju i moja braća i ja bili smo kršteni. Prije tri godine prihvatio sam poziv za literarnog evanđelista. Moja je najveća želja i cilj da budem spašen u Božjem kraljevstvu koje je Isus pripremio za nas. Nadam se da ću sresti sve koji čitaju ovo i nadam se da će moje svjedočanstvo biti na blagoslov drugima.

Bulmaro Lopez Lopez, Meksiko

Leave a Comment