Riječani u Rapcu i Labinu

Vijesti 25. 04. 2024.

Vjernici riječke adventističke crkve pamtit će nedjelju, 21. travnja 2024., ne samo po lijepom vremenu, obilju sunca, kristalno čistoj boji neba i mora, već i po smijehu, zajedništvu i osjećaju pripadništva povijesti koju čuvaju mala istarska mjesta Rabac i Labin.

U organizaciji crkvenog Odjela žena proveli smo lijep i sadržajan dan koji je završio predivnim pogledom na Rijeku s obala Plominskog zaljeva. Neki broje korake, neki slažu albume sa slikama lijepe šetnice u Rapcu, neki se još uvijek smiješe izazovu preskakanja zidića, a mnogi od nas nastavljaju istraživati dojmljivu ostavštinu i utjecaj hrvatskog i europskog reformatora Matije Vlačića Ilirika, čiju smo memorijalnu zbirku razgledali u Muzeju grada Labina.

Svojim slikovitim građevinama, uskim ulicama i prekrasnim pogledom na more, Labin privlači sve one koji žele doživjeti ugođaj Sredozemlja u Hrvatskoj. Dogovorite li susret u gradskoj loži i nastavite li šetnju starim dijelom grada, uronit ćete u ostatke sedamnaestog stoljeća, a ogladnite li, istarski će vas specijaliteti čekati na gradskom trgu, na kojemu smo i mi ostvarili zajedništvo oko bogatog stola. Hvala Odjelu žena, i veselimo se takvim budućim sadržajnim doživljajima!

Dorothea Relić Macedo