Sabor mladih u Fellbachu u Njemačkoj

Adventpress 2. 04. 2024.

“Ja sam Božje dijete!” — poruka je sa sabora mladih u Fellbachu, u Stuttgartu, održanom 23. ožujka, na kojemu je govornik bio pastor Dario Kovačević iz Zagreba. Iako je sabor održan u subotu, druženje je trajalo cijeli vikend, a u svemu su sudjelovali i mladi iz Hrvatske. Putovanje u Njemačku organizirao je Evan Leo Malašić, vođa mladeži crkve Zagreb 1, koji se pobrinuo da svi uživaju u slavljenju Boga. Pjesme, igre, duhovni razgovori i ukusna hrana — sve to je bilo dio tog blagoslovljenog vikenda.

Pastor Kovačević govorio je o tome kakvi trebamo biti kao Božja djeca. Objasnio je da u sve što radimo moramo uložiti veliki trud, jer ljudi kroz nas upoznaju Boga. Ako budemo uvijek davali sve od sebe, Bog će se pobrinuti da postanemo uspješni. No, ne smijemo pustiti da nas uspjeh učini oholima, jer sve što imamo i što smo postigli dolazi od Boga.

Na poslijepodnevnom bogoslužju je zbor mladih iz Hrvatske otpjevao pjesmu “Bogu pružam ruke”, a neki od njih su s mladima iz Njemačke na jutarnjem bogoslužju otpjevali pjesmu “Tvoj sam”. Na kraju sabora svi su znali da su Božja djeca i da ih On neizmjerno voli i vodi. Otkrili su da je provoditi vrijeme s Bogom veliki blagoslov, a posebno kad to radimo uz našu braću i sestre.

Vladana Kovačević