Sabor mladih u Križevcima

Adventpress 1. 03. 2024.

Predivna subota posvećena mladima, 24. veljače 2024. godine, popraćena predivnim kršćanskim pjesmama i duhovnom porukom ispunila je prostor adventističke crkve u Križevcima.

Odjel mladih križevačke crkve upriličio je cjelodnevni program za mlade iz cijele Hrvatske. Posebni, pozvani gosti koji su doprinijeli programu bili su mladi iz Rijeke. Program je uključivao jutarnje i poslijepodnevno bogoslužje. Jutarnje bogoslužje obogaćeno je zajedničkim pjesmama i glazbenim nastupima djece i izviđačkih društava Rakovi iz Zagreba i Ždralovi iz Daruvara. Glavnu duhovnu poruku iznijela je Mirjam Pranjić, voditeljica mladih iz Rijeke, koja je kroz biblijski izvještaj o Isusu potaknula mlade na razmišljanje da zastanu i osvrnu se na ljude oko sebe i njihove potrebe te da djeluju u tom smjeru, baš kao što je to činio Isus tijekom svoje službe na Zemlji.

Nakon bogatog jutarnjeg programa vjernici križevačke crkve poslužili su bogat zajednički ručak, na kojem im veliko hvala; a nakon ručka uslijedila je šetnja gradom i upoznavanje križevačkih znamenitosti. Poslijepodnevno bogoslužje bilo je ispunjeno pjesmama, recitacijama i kvizom, a posebno želimo izdvojiti pjesmu udruženog zbora mladih “Uzvišen/Velik je Bog”.  Duhovna poruka pastora riječke crkve Joaoa Relića Macedoa, “Borba protiv sljepoće”, bila je poticaj na ohrabrenje i promišljanje o Isusovim pitanjima učenicima: “Zar kod očiju ne vidite? Zar kod ušiju ne čujete?” (Marko 8,18) Dan je bio priveden kraju kroz druženje, razgovor i društvene igre.

Takva okupljanja pružaju mogućnost za međusobno povezivanje mladih iz raznih krajeva, iz adventističke zajednice i izvan nje. Neka se i mladi iz drugih crkava ohrabre te sazovu i prirede slična događanja, kako bismo se međusobno bolje povezali i hrabrili. Neka i druge mjesne crkve uvide vrijednost takvih okupljanja i podrže mlade u njihovom radu, kao što to čini križevačka crkva.

Vanessa Senicki