Sabor mladih u Rijeci

Adventpress 12. 06. 2023.

U subotu, 27. svibnja 2023., održao se predivan događaj koji su upriličili mladi za mlade, kako bismo zajedno mogli proslavljati Boga pjesmom, iskustvima, recitacijama, kvizovima, scenskim prikazima… — svatko darovitošću koju mu je Bog podario. Oko stotinjak vjernika, uključujući mnoge mlade iz raznih dijelova Hrvatske, okupilo se u riječkoj crkvi na poziv skupine mladih iz Rijeke.

Kroz veselu himnu koju smo naučili prisjetili smo se činjenice da je svijet u kojem živimo samo naše privremeno boravište, te da se za nas priprema nešto bolje i ljepše; a tamo se žurimo, trčimo i jurimo.

Kroz propovijed koju je održala Vanessa Senicki, na kreativan smo način razmišljali o tome kako se pouke iz sporta mogu primijeniti na naš kršćanski život, a u scenske prikaze pojmova poput treninga, pravila i Boga kao Oca, Suca i Trenera, mogli su se uključiti svi mladi. Dan se nastavio zajedničkim ručkom, šetnjama i uživanjem u lijepom vremenu, popodnevnim bogoslužjem ispunjenim pjesmom i natjecanjem u biblijskom kvizu, te večernjim druženjem do dugo u noć.

Hvala Bogu za svaku prisutnu osobu, za svaku djevojku i mladića koji žele drugima podijeliti Božju ljubav i upoznati ih s Bogom. Hvala Mu za darove koje je dao svakome od nas, kao i za svaku osobu koja je na bilo koji način pomogla da se svi na tom mjestu osjećamo dobrodošlo, blagoslovljeno, ispunjeno…

Veselimo se sličnim druženjima u budućnosti, a vjerujemo da će ih biti sve više!

Lana Vranić