Vijesti iz lokalnih crkava

Petnaesti sabor u Novakima Bistranskim

U subotu, 10. svibnja 2014. godine u Kršćanskoj adventističkoj crkvi uNovakima Bistranskim održan je već tradicionalni sabor. Da se prisjetimo, sabor se održava svake godine u svibnju kao obilježavanje godišnjice posvećenja crkvene zgrade. Ove godine bila je 25. obljetnicaod posvećenja molitvenog doma a petnaesti sabor s obzirom da smo ga počeli organizirati od desete obljetnice posvećenja molitvenog doma.

Iako su vremenske prognoze u početku bile dosta nepovoljne, subota je osvanula ispunjena suncem i njegovim toplim zrakama. Vjernici, braća i sestre, djeca, prijatelji naše crkve, pristizali su toga jutra sa svih strana kako bi uvećali našu malu svečanost.

Gost govornik na ovom saboru bio je pastor Neven Klačmer, tajnik Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve, koji se par dana prije sabora vratio iz pastoralnog posjeta Australiji. Bogoslužje smo započeli zajedničkim proslavljanjem Boga kroz pjesme uz pratnjuinstrumentalnog sastava. Moto ovogodišnjeg sabora bio je: “Idemo kući“. Poruke, pjesme i iskustva koja smo slušali podsjećali su nas na Isusovo obećanje o Njegovom ponovnom dolasku. Propovijed pod naslovom: “Priprema pozor dolazim“, govorila je o tome kako je važnobiti spreman za taj događaj.

Djeca su uz pomoć svojih učitelja, pripremila prigodni program u kojem su na zanimljiv način igrokazom prikazala važnost donošenja dobrih odluka.

Himna sabora bila je poznata kršćanska pjesma: Jedva čekam taj trenutak slavni! koju je najprije otpjevao mali zbor mjesne crkve iz Novaka potpomognut s par gostiju iz Daruvara i Maruševca a kasnije su je u nekoliko navrata pjevali svi vjernici kao himnu sabora.

Vrijedne domaćice iz Novaka, uz pridonos gostiju, pripremile su ukusan obrok za zajednički ručak koji se zahvaljujući lijepom sunčanom danuodržao u dvorištu crkve. Bilo je to lijepa prilika za međusobno druženje uz ukusnu hranu i ugodne razgovore.

Nakon ručka, uslijedio je nastavak sabora uz pregršt pjesama i iskustvakoji su uljepšali sadržaj poslijepodnevnog bogoslužja. Posebno jezanimljivo bilo gledati i slušati izvješća s dva nedavna putovanja. Jedno je bilo s uskršnjeg izleta domaće mjesne crkve iz Novaka u Makedoniju i posjeta adventističkoj crkvi u Skopju, a drugo je bilo s putovanja gostagovornika, pastora Nevena Klačmera, u daleku Australiju.

Bio je to vrlo lijep i blagoslovljen sabor s kojega je svatko mogao otići kući ohrabren i sa željom da se još bolje pripremi za onaj vječni ODLAZAK KUĆI u kojeg vjerujemo da će brzo doći.

Zlatko Đurin

 


Komentiraj