Sabor u Novakima Bistranskim

Vijesti iz lokalnih crkava 30. 05. 2013.

U subotu 18. svibnja 2013. godine održan je tradicionalni sabor u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Novakima Bistranskim. Lijepi običaj okupljanja vjernika ove mjesne crkve i njihovih gostiju iz obližnjih crkava i crkava s kojima smo posebno povezani započeo je 1999. godine, kad smo obilježavali desetu obljetnicu posvećenja sadašnjeg molitvenog doma.

Prisjećajući se mnogih sabora u prošlosti, želimo zahvaliti Bogu na Njegovom vodstvu i blagoslovima koje smo iskusili u pripremama i ugošćavanju mnogih gostiju koji su nas razveselili i ohrabrili svojim posjetom. Rado se sjećamo mnogih ljudi i govornika koji su godinama uveličavali ovaj naš skup slaveći i hvaleći našeg nebeskog Oca.

Tako je bilo i na ovom saboru koji je bio četrnaesti po redu. Nakon kišnih dana u tjednu uoči sabora, subota je osvanula osunčana kao i u mnogim prijašnjim godinama. Zrake sunca svijetlile su ne samo vani nego i u srcima svih prisutnih na saboru kojeg je posjetilo mnoštvo ljudi. Osim gostiju iz Lijepe naše, prisutni su bili i gosti iz Srbije i Makedonije, koji su došli na 10. malonogometni turnir “Budicki 2013.”, održan u nedjelju 19. svibnja.

Gost govornik ovogodišnjeg sabora bio je Siniša Maljik, pastor iz Novog Sada. Propovijedao je na temu ovogodišnjeg sabora: “Probudi se… i pobijedi!”

Ukusan zajednički ručak i kolači, uz međusobno druženje, učinili su taj dan još ljepšim i ugodnijim. Poslijepodnevno bogoslužje bilo je ispunjeno raznolikim programom, iskustvima i glazbenim točkama, a duhovno razmišljanje imao je pastor Siniša Maljik.

Uz zahvalu svim gostima i domaćinima koji su pridonijeli ugodnom boravku na ovom saboru, najviše želimo zahvaliti Bogu što imamo mogućnost organizirati ovakve susrete. Hvala Bogu na lijepim iskustvima, lijepom vremenu i duhovnim i tjelesnim blagoslovima kojima nas blagoslivlja. Vidimo se slijedeće godine!

Zlatko Đurin