Sadržajna subota u crkvi Beli Manastir

Adventpress 8. 01. 2024.

Posljednja subota u 2023. godini po mnogočemu je bila posebna za vjernike adventističke crkve u Belom Manastiru. U subotu, 30. prosinca, imali smo prilike uživati u lijepo osmišljenom programu na temu Isusovog rođenja, a pripremila su ga i izvela djeca iz naše crkve. Njih sedmero proslavili su Boga svojim darovima — kroz recitacije, biblijske retke i pjesme koje su uz njih zapjevali i ostali vjernici. Nakon programa djeca su dobila prigodne poklone.

Uslijedio je obred Gospodnje večere, a zatim nas je pastor Drago Mojzeš poveo u duhovno razmišljanje o Isusovom rođenju i Njegovoj smrti. Naglasio je veličinu i važnost Kristove žrtve za nas te kako su Njegovo utjelovljenje i Njegova smrt učinjeni iz ljubavi prema palom čovjeku.

Subota se nastavila zajedničkim druženjem svih vjernika u opuštenom ozračju na domjenku. Prije rastanka smo zaključili da takvih događaja u novoj godini treba biti više. Duboko smo zahvalni Bogu za Njegovu milost, ljubav i blagoslove koje smo tijekom prošle godine stalno osjećali, i s povjerenjem gledamo u Njegovo vodstvo u novoj godini.

Pavle Leskovar