Savjetovanje s vođama crkvenih odjela

Adventpress 21. 06. 2024.

U crkvama osječkog i vinkovačkog okruga održano je savjetovanje za vođe odjela i crkvenih službi, u subotu 26. svibnja 2024. Tim povodom su iz Zagreba u Osijek došli pastori i službenici Hrvatske konferencije i Jadranske unije konferencija Zlatko Musija, Bobo Marčeta, Nebojša Milovanović, Alen Hadžiefendić i Mario Šijan, te svaki iz svojeg područja djelovanja iznijeli iskustva, prijedloge i savjete.

U subotu prijepodne raspodijelili su se po većim crkvama našega okruga, dok je u Osijeku govorio predsjednik unije, pastor Zlatko Musija. On je sudjelovao u oba dijela bogoslužja, spajajući biblijsko poučavanje s našom misijom, koja je strpljivi postupak u radu s bližnjima, poput truda poljodjelca sa sijanjem sjemena i dozrijevanjem biljaka.

Zatim je predstavio djelovanje naših odgojno-obrazovnih ustanova u Maruševcu, koje ove godine obilježavaju pedeset godina postojanja na današnjem imanju, te uz kratki videoprikaz pozvao da podupremo Adventističko teološko učilište i Srednju školu s pravom javnosti, čiji su misijski utjecaji nedvojbeni. U propovjedi “Nada za teška vremena” govorio je o stalno prisutnom pitanju što budućnost donosi čovječanstvu. Puno je crnih scenarija, a jedino Krist i Njegov dolazak donose ohrabrenje, utjehu i nadu današnjem uplašenom i zbunjenom čovječanstvu.

Poslijepodnevni sastanak održao se u radionicama namijenjenim odjelima misije, rada s djecom i mladima, subotnje škole, đakonstva, financija, rada s literaturom. Mogla su se postavljati pitanja, izmjenjivati iskustva, mišljenja i savjeti. Vjerujemo kako su to bili korisni i poticajni susreti koji će doprinijeti napretku Božjeg djela u crkvama naših dvaju okruga.

Gordana Balašević