Adventpress

Seminar o životnom stilu

Zdravstveni djelatnici, propovjednici i vjernici iz Hrvatske i Slovenske konferencije te Albanske misije prisustvovali su od 4. do 6. veljače 2022. godine seminaru radionicama o životnom stilu pod nazivom “Lifestile coaching”, u Adventističkom učilištu u Maruševcu.

Više od šezdeset polaznika pohađalo je ovu 15-satnu edukaciju pod vodstvom dr. Katie G. Reinert, zamjenice voditelja Odjela za zdravstvenu službu Generalne konferencije. Na tom seminaru sudionici su, kao promicatelji zdravlja, stjecali nova znanja koja će moći koristiti u svojem radu i poučavanju o životnom stilu. Takvo učenje o načinu življenja u skladu s biblijskim načelima pruža pojedincu četiri dara koji odražavaju Božju brigu za čovjeka i osobnu podršku u promjeni načina življenja. Svi sudionici su mogli sudjelovati u raspravi o tome kako učinkovito primijeniti naučeno znanje, što je skupu dalo posebnu vrijednost.

Tijekom razgovora polaznici seminara izrazili su svoje zadovoljstvo što će to znanje uz Božju pomoć moći ugraditi u svoj svakodnevni rad za dobrobit drugih. U ponedjeljak, 7. veljače, dr. Katia Reinert održala je predavanje i razgovarala s učenicima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, a potom i sa studentima Adventističkog teološkog visokog učilišta. U utorak, 8. veljače, tijekom posjeta Sloveniji, održala je u Celju zanimljivo predavanje o mentalnom zdravlju tijekom pandemije Covida-19.

Zahvaljujemo Bogu na mogućnosti da se nakon dvije godine okupimo i uživamo u odličnom seminaru koji nas je potaknuo na razmišljanje kako prebroditi ovo teško vrijeme kad ne možemo biti zajedno zbog mjera društvenog razdvajanja.

Marjanca Hari, voditeljica Zdravstvenog odjela Jadranske unije konferencija


Komentiraj