Slika iz arhive
Slika iz arhive

Seminar za žene “Vjerne u služenju”

Adventpress 29. 04. 2020.

Sestrinska služba Jadranske unije konferencija, koju vodi Svjetlana Veble, okupila je 8. ožujka 2020. godine sestre iz crkava Hrvatske i Slovenije na seminaru pod nazivom “Vjerne u služenju”, da bismo se poučile i ohrabrile za službu u crkvi. Kroz seminar nas je nadahnuto vodila Raquel Arrais, pomoćnica voditeljice Odjela za službu žena pri Generalnoj konferenciji.

Došle smo ispunjene nadahnutom i osebujnom subotnjom propovijedi, u kojoj je crkvu pozvala da odgovorimo na poziv (Hebrejima 4,15.16) da pristupimo prijestolju milosti s povjerenjem i pouzdanjem da će nas Gospodin saslušati i ohrabriti za djelo koje nam je namijenio. Otišle smo naučivši da svaka žena može približiti Kristu “izgubljene” iz svoje okoline, jer nas Gospodin na to poziva.

Podsjetila nas je na Božje obećanje da nas Gospodin, kad nas pozove na svoje djelo: blagoslovi, opremi potrebnim znanjem i sposobnošću, ide s nama i mijenja nas. Odlučile smo svoje darove (a baš svatko je dobio neki dar) upotrijebiti sada. Zato pozivamo sve sestre i braću da nas podrže i pridruže nam se. Tim više što takvo nastojanje podržava Generalna konferencija, Transeuropska divizija kao i Jadranska unija konferencija, u čije ime je govorio Drago Mojzeš, podsjetivši da prema statističkim podacima u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Hrvatskoj oko šezdeset posto vjerništva čine žene, te je glavna odgovornost za širenje Radosne vijesti upravo na nama.

Mirjana Kolak