Šesnaest predavanja u Puli

Adventpress 29. 12. 2023.

U subotu, 16. prosinca 2023., zaključen je niz od šesnaest predavanja u Puli pod nazivom “Objava nade” pastora D. W. Westa iz Sjedinjenih Amerčkih Država. Ta predavanja s osnovnim biblijskim istinama bila su dio projekta “Europa za Krista”, održanog u nizu gradova u Hrvatskoj.

Pastor West govorio je o biblijskim istinama iz knjige Otkrivenja. S oduševljenjem koje dolazi iz osobnog iskustva dinamično je i uvjerljivo iznosio svoja predavanja. Nadahnuo nas je i potaknuo na razmišljanje iskustvom o dramatičnom preokretu u vlastitom životu koje je dovelo do njegovog  obraćenja. Pastor je također poslužio u pjesmama i svirkom na gitari i usnoj harmonici, što nas je obradovalo. Naglasak tijekom predavanja bio je i na samostalnom proučavanju Biblije s geslom koje je pastor ponavljao svake večeri: “Ako je u Bibliji, to želim; ako nije, ne želim.”

Oko trideset posjetitelja i vjernika dolazilo je svake večeri. Posjetitelji su se zanimali za biblijsko gradivo i uspostavili lijep odnos s pastorom Westom te su redovito dolazili na predavanja. Da bi se dodatno potaknulo slušatelje na razmišljanje o duhovnosti, i kao poticaj na dolazak na daljnja predavanja, podijelili smo četrdesetak knjiga.

Jedne večeri je izvršeno pomazanje nad dvije osobe koje su izrazile želju da se odviknu od pušenja. Pastor West je tijekom evangelizacije poticao ljude da predaju svoj život Kristu što je, vjerujemo, postalo sjeme odluke za njih, što s radošću očekujemo.

Zahvalni smo svim vjernicima koji su se uključili u osmišljavanje i provedbu programa, oglašavanja, zakuski i video-prijenosa. Zahvalni smo medijskom timu za kreativne i efektivne video najave. Zahvalni smo pastoru Westu na oduševljenosti kojo je unio u našu crkvu, i prevoditeljima na pomoći u sporazumjevanju. I zahvalni smo Bogu na iskustvima i vodstvu dok se spremamo za daljnje djelovanje u Njegovoj misiji.

Dorothea Relić Macedo