Predsjednici divizija
Predsjednici divizija

Šest novoizabranih među trinaest divizijskih predsjednika

Generalna-2015 8. 07. 2015.
Predsjednici divizija

6. srpnja 2015. Stephen Chavez, Wilona Karimabadi i Marcos Paseggi, Adventist Review/ANN

Zastupnici su u ponedjeljak na zasjedanju Generalne konferencije izabrali šest novih divizijskih predsjednika u trinaest divizija Kršćanske adventističke crkve, a zadržali sedam sadašnjih.

Predsjednik Generalne konferencije, Ted N. C. Wilson, rekao je kako će službenici koji rade u Silver Springu, u Marylandu, gdje se nalazi sjedište svjetske Kršćanske adventističke crkve, usko surađivati s divizijskim predsjednicima u ispunjavanju crkvene misije pripremanja ljudi za Isusov povratak.

„Svaki predsjednik divizije je isto tako i potpredsjednik Generalne konferencije,“ podsjetio je Wilson zastupnike tijekom rasprave u ponedjeljak, nakon izbora divizijskih predsjednika.

Šest je novoizabranih predsjednika. To su Leonardo R. Asoy (Južnoazijsko-pacifička divizija), Mario Brito (Intereuropska divizija), Michael Kaminskiy (Euroazijska divizija), Ezras Lakra (Južnoazijska divizija), Glenn Townend (Južnopacifička divizija), i Elie Weick-Dido (Zapadna srednjeafrička divizija).

Ovi novoizabrani vođe zamijenili su sadašnje koji su umirovljeni, nisu ponovno izabrani ili, u slučaju Euroazijske divizije, predsjednik Guillermo E. Biaggi je izabran za potpredsjednika Generalne konferencije.

Imena divizijskih predsjednika navodimo abecednim redom:

Leonardo R. Asoy, novoizabrani predsjednik Južnoazijsko-pacifičke divizije, dosada je služio kao predsjednik Južne filipinske unije konferencija u gradu Cagayan de Oro. Služio je kao okružni pastor i divizijski vođa subotnje škole. On i supruga imaju dvoje odrasle djece.

Mario Brito je novi predsjednik Intereuropske divizije, a prijašnji tajnik za propovjedničku službu u gore navedenoj diviziji koja ima sjedište u Bernu, u Švicarskoj.

Dan Jackson, koji ima 66 godina, ponovno je izabran na drugi mandat kao predsjednik Sjevernoameričke divizije. Jackson je iz Kanade, a služio je kao pastor, nastavnik i administrator u Kanadskoj i Južnoazijskoj diviziji.

Raafat A. Kamal, ima 51 godinu, a predsjednik je Transeuropske divizije od 2014. Podrijetlom je iz Libanona, a svoju crkvenu službu započeo je kao pedagog. Služio je u Engleskoj, Norveškoj, Pakistanu i Iranu.

Michael F. Kaminskiy dolazi u službu u Euroazijsku diviziju nakon službe tajnika i potpredsjednika iste divizije.

Erton C. Köhler, ima 47 godina, i ponovno je izabran za predsjednika Južnoameričke divizije, a na toj službi je od 2007. godine. Köhler je iz Brazila, a bio je najmlađi divizijski predsjednik, izabran nakon službe konferencijskog i divizijskog vođe mladeži. Diplomirao je teologiju na Brazilskom adventističkom sveučilištu.

Ezras Lakra je dosada služio kao predsjednik Odsjeka sjeverne indijske unije smještenog u New Delhiju. On i supruga imaju dvoje djece i jednog unuka.

Jairyong Lee je predsjednik Sjeverne azijskopacifičke divizije od 2005. godine. Pastorski posao je počeo u Južnoj Koreji. Služio je kao profesor teologije i bio vođa Pokreta 1000 misionara. Izabran je za predsjednika divizije nakon službe tajnika za propovjednike, vođe  upraviteljske službe, te koordinatora za Globalnu misiju.

Israel Leito, koji ima 70 godina, ponovno je izabran za predsjednika Interameričke divizije, a predsjednik je ove divizije od 1994. Za njegova vremena članstvo divizije povećalo se od 1 milijun na 3,7 milijuna. Leito potječe s karipskog otoka Curaçao. Na mjestu predsjednika služi više od 21 godinu, što je rekord u najdužoj službi divizijskog predsjednika.

Paul S. Ratsara je od 2005. predsjednik Južnoafričke-indijskooceanske divizije. Ranije je služio kao tajnik divizije. Doktor Ratsara je 2013. godine izgubio suprugu Denise, nakon njezine neuspješne bitke s malignom bolešću. U studenom 2014. oženio je Joanne i njihova združena obitelj ima devetero djece.

Blasious M. Ruguri je izabran za predsjednika Istočno-srednjeafričke divizije na zasjedanju Generalne konferencije 2010. godine. Službu je započeo kao okružni pastor i kasnije postao divizijski tajnik. Studirao je na Sveučilištu Andrews.

Glenn Townend je novi predsjednik Južnopacifičke divizije. Ranije je služio kao predsjednik Transpacifičke unije misija, a prije toga kao predsjednik Zapadne australijske konferencije. Služio je kao pastor, osnivač novih crkvi, te konferencijski službenik.

Elie Weick-Dido dolazi na mjesto predsjednika Zapadne srednjeafričke divizije nakon što je u istoj diviziji vršio službu vođe subotnje škole i osobnog proučavanja. Dva doktorata stekao je na Sveučilištu Andrews. Služio je kao pastor haićanske crkve.