Silne riječi literature

12. 05. 2015.

“Uistinu je živa i djelotvorna riječ Božja … i može suditi nakane i misli srca.” (Hebrejima 4,12)

Nošenje literature od kuće do kuće pruža mi najbolja iskustva u životu. Jednoga dana u selu Sabah u Maleziji, moja sestra Rose i ja kolportirale smo po svim kućama, a u jednoj je kod kuće bila samo jedna tinejdžerka. Mi smo joj pokazale naše knjige, ali ona, naravno, nije imala novca da ih kupi. Na kraju posjeta dala sam joj nekoliko besplatnih traktata i upisnicu za Dopisnu biblijsku školu “Glas proroštva”. U početku je odbijala, ali sam joj objasnila da je tečaj besplatan i ona je sretna ispunila karticu. Tog dana smo obišle sve kuće u selu i prodale mnogo velikih i malih knjiga. Slavile smo Boga za to.

Ali najzanimljiviji dio ovog događaja nije mi bio poznat dvadeset dvije godine. Jedne subote propovijedala sam u seoskoj crkvi i pozivala vjernike da postanu literarni evanđelisti. U propovijedi sam govorila o snazi riječi koje djeluju preko naše literature. Pričala sam iskustva o tome kako Bog vodi to djelo i kako knjige zadobivaju mnoge dragocjene duše. Također sam napominjala kako Bog u pomoć šalje anđele, što sam i sama doživjela. Nakon propovijedi ustala je jedna žena i rekla: “Sto posto vjerujem u ono što je direktorica nakladništva upravo rekla o silnim riječima literature jer sam i sama to iskusila tijekom svojih tinejdžerskih godina. Naše selo posjetila je mlada žena, dala mi besplatnu literaturu i upoznala me s Dopisnom biblijskom školom ‘Glas proroštva’ i besplatnim biblijskim lekcijama. U početku sam odbijala jer nisam imala novca za lekcije, ali mi je ona ljubazno rekla: ‘Besplatne su!’ Tako sam se upisala i naučila ove istine. Danas ovdje stojim pred vama samo zahvaljujući kolporterskom radu!”

Prepoznala sam taj događaj i sjetila se tinejdžerke. Ne mogu objasniti koliko sam bila sretna što sam vidjela da je ta mlada tinejdžerka sada odrasla i da služi Bogu. Brzo sam ponovno ustala i rekla da se sjećam tog dana. “Mlada žena koja ti je dala upisnicu za Dopisnu biblijsku školu bila sam ja”, rekla sam. Pozdravile smo jedna drugu s oduševljenjem, a sigurna sam da se i Nebo radovalo s nama.

Moramo dovesti još mnogo ljudi na Nebo. Pođite i dijelite knjige, traktate i upisnice za proučavanje Biblije. Dodirnite svako srce.

Jaibi Ogou, Malezija