SlatinaFEST 2023.

Adventpress 12. 06. 2023.

Dvadeset i prvi Međunarodni dječji festival duhovne glazbe SlatinaFEST, uključujući i dječji sabor, održao se u subotu, 3. lipnja 2023. godine. Jutarnje bogoslužje započelo je pjesmama i učenjem himne festivala. Nakon toga slijedio je scenski prikaz o poznatom događaju iz Biblije, Davidu i Golijatu, a pripremili su ga zajedno i djeca i odrasli. Vjerujte, bio je jako zanimljiv i poučan!

Nakon toga smo održali nekoliko kreativnih radionica. Hvala Bogu, imali smo lijepo sunčano vrijeme, pa se sve odvijalo po planu. Učiteljice i učitelji iz sedam različitih dječjih odjela pripremili su kreativne radionice, a sve su pratile tematiku jutarnjeg bogoslužja. Djeca su rado sudjelovala u tome i s veseljem izrađivala ovčice, praćke, Golijata, štitove i slično. Za njih je bio pripremljen i “voćni” stol, na kojem su se tijekom radionica mogli osvježiti, a imali smo i štand Nakladničke kuće Znaci vremena, na kojem su bile predstavljene najbolje knjige za djecu i ostali sadržaji.

Nakon ručka smo napokon dočekali Festival, na kojem su naši najmanji svojim prelijepim glasovima proslavljali Stvoritelja. Bilo je tu zborova, dueta i solo nastupa, a svaka od izvedbi bila je posebna na svoj način. Imali smo i goste iz susjedne Srbije, koji su nas razveselili svojim vokalnim i instrumentalnim izvedbama i obogatili nam program. Kao i svake godine, i ove je održano humanitarno prikupljanje novca u suradnji s ADRA-om Hrvatska, a namijenjen je djeci i potrebitima na potresom pogođenom području na Baniji.

Vjerujemo da su iz Slatine svi otišli ispunjeni i obogaćeni novim iskustvima i pjesmama, te da je svatko za sebe izvukao nešto poučno iz događaja i igrokaza o Davidu i Golijatu. Najvažnija pouka je da je Bog najmoćniji od svih, i da se trebamo osloniti na Njega i vjerovati Mu, jer samo uz Njega možemo nadvladati najveće nevolje i prepreke.

Anja Garvanović i Lana Vranić