Slavljenje Boga i humanitarno trčanje u Zadru

Adventpress 7. 05. 2024.

Slavljenje Boga pjesmama, molitvama, iskustvima i porukama iz Božje riječi u subotu, 4. svibnja 2024. godine u Zadru, oduševilo je vjernike te male crkve velikog srca. Nije to bilo prvi puta da se u toj crkvi održava pravi mali sabor, jer već više godina zaredom tog vikenda tim ADRA-e sudjeluje na humanitarnoj svjetski poznatoj utrci Wings For Life, koja se održava prve nedjelje u svibnju u Zadru, s tisućama trkača iz Hrvatske i drugih zemalja.

Kao dio tima ADRA, obitelj Kovačević dođe već u petak navečer i u subotu priredi bogoslužje radosnog slavljenja Boga, uz domaće vjernike koji se vesele njihovom posjetu. Tako je bilo i ovog puta, kad su u službama sudjelovali svi članovi obitelji s dva pastora. Matija je vodio proučavanje biblijske pouke o Reformaciji i reformatorima, što je njegova omiljena tema za predavanja u crkvama i javnim dvoranama. Darko je imao propovijed o važnosti izbora i postavljanja prioriteta u životu. Bilo je i različitih izvedaba duhovnih pjesama raspjevane obitelji Kovačević, kao i oduševljenog zajedničkog pjevanja cijele crkve.

Radost slavljenja Boga i međusobnog druženja produžila se i na ukusan zajednički ručak koji su priredili razdragani domaćini u crkvenom dvorištu, uz lijepo stablo nešpule bogato obiljem plodova koji tek trebaju dozreti.

U nedjelju su u majicama sa znakom ADRA-e nastupili u vrlo cijenjenoj humanitarnoj utrci, koja se istodobno održava u mnogim državama svijeta, sva tri sina i sve tri snahe obitelji Kovačević, uz oca Darka te majku Robertu kao podrškom. Uz njih je u Zadru trčala i Noemi Šainčić, mlada vjernica crkve Zagreb 2, te trkači poput pastora Kristijana Mojzeša i vjernika Mladena Kuzminskog iz Varaždina, koji su trčali u svojem gradu preko aplikacije Wings For Life, što ta utrka omogućuje — jasno, kao dio ADRA tima koji je posebice nabrojen na internetskoj stranici te trke.

Utjecaj koji se ostvaruje sudjelovanjem u vrijednim društvenim događajima, uz povezivanje s ljudima i prijateljima izvan crkve, vjerojatno je puno veći nego što možemo naslutiti. Takvom suradnjom se prije svega promiče zdravi načina življenja. Uz zdravu hranu i dobre navike itekako je važna tjelesna aktivnost, koja donosi mnoge dobrobiti — tjelesne, umne i duhovne, što je medijski prepoznato kod milijuna adventista u svijetu.

Darko Kovačević