Slavni Angus T. Jones više ne želi biti „pola čovjeka“

Vijesti 25. 01. 2013.

Slika: David Livingston/Getty Images

Angus T. Jones, planetarno poznat po liku Jakea iz humoristične serije Dva i pol muškarca, ove se godine obratio Kristu i krstio u Adventističkoj crkvi. Iako je jedan od najbolje plaćenih mladih TV glumaca svih vremena (oko 2 milijuna kuna po epizodi), nakon susreta sa živim Bogom, sve to je u njegovim očima izgubilo vrijednost prema spoznaji Krista (Fil 3,8). Rekavši da „Jake ne znači ništa. Taj lik ne postoji“, posvjedočio je i sljedeće: „Istine koje sam saznao temeljito su promijenile moj život. Svaki novi dan je jednostavno super dan, jer imam priliku biti dio onoga što Bog radi u ovom svijetu. Nevjerojatno je da mi Stvoritelj svemira dopušta da budem dio tog posla.“ U svom svjedočanstvu na YouTubeu, koje je u manje od tjedan dana dosegnulo više od 3 i pol milijuna pogleda, rekao je da ne želi biti u toj seriji i pozvao gledatelje da ju prestanu gledati i puniti glavu prljavštinom, te da istraže kakve učinke takva zabava ima na naš mozak.

„Ako činim bilo kakvu štetu, ne želim biti ovdje. Ne želim pridonositi neprijateljevom planu“, rekao je Angus, naglasivši da posebnu štetu može napraviti kao kršćanin ako glumi u takvoj seriji. „Onda će nas ljudi vidjeti i reći: ‘O, pa mogu biti kršćanin i biti u seriji kao što su Dva i pol muškarca.’ Ne, ne možeš. Ne možeš biti istinski bogobojazna osoba i biti u takvoj seriji. Znam da ja ne mogu. Ono što Biblija govori ne mogu pomiriti s time da budem u takvoj seriji.“ Napomenuo je da „nema igranja kada je u pitanju vječnost“, a na kraju video svjedočanstva uputio posebnu poruku mladima: „Danas je glavna igra – kompromis. Doći do pola da postigneš stvari. Prema Bibliji, kada se to dogodi, onda više ne stojimo za ništa. Više nismo na strani istine. Jer ‘malo kvasca ukvasi cijelo tijesto’ [Gal 5,9]. Ili si vruć ili hladan. … Činiš puno više štete time što si pola unutra, a pola van. Štetiš sebi i drugima koji bi možda htjeli saznati istinu.“

Sigurno je da Angusov hrabar istup ne može proći bez protivljenja i čuđenja što se on više ne slijeva „u istu široku rijeku razuzdanosti“ (1. Pt 4,4), stoga se sjetimo našeg brata u molitvama i neka odvažnost koju je pokazao ohrabri i nas da ne budemo pola čovjeka.

Cijelo svjedočanstvo o iskustvu obraćenja devetnaestogodišnjeg Angusa pogledajte na: youtu.be/FT0DpLkQYMU; a intervju u emisiji Turning Point medijske kuće Voice of Prophecy pogledajte ovdje: youtu.be/tIdDH7fz-SA.