Slušali su Njegov glas

19. 12. 2015.

“Posveti ih istinom; tvoja je riječ istina.” (Ivan 17,17)

Jacquelin, profesorica u gimnaziji i pretplatnica na naš časopis Health and Home (Zdravlje i dom), preselila se na moje područje 2006. pa sam preuzela brigu za njezin račun. Zahvaljujući ovim kontaktima naše prijateljstvo se učvršćivalo i jednoga dana ona me je upitala: “Što adventisti vjeruju?” Željela sam udovoljiti njezinom zanimanju tekstovima iz Pisma i materijalom za čitanje.
Godine 2007. Jacquelin se udala za Christophera. Od tog vremena, tijekom idućih nekoliko godina često smo zajedno proučavali Bibliju. Zatim su Jacqui i Christopher počeli dolaziti na naša bogoslužja. Ali sredinom 2010. iznenadili su me zahtjevom da prekinemo s proučavanjem Biblije. Zbunjena, pokušala sam ih razumjeti, ali njihovi odgovori nisu bili konačni i određeni. Naravno, poštovala sam njihovu želju i nastavila se moliti za njih, a oni su prestali dolaziti u crkvu. Jedini tračak nade koji sam imala bio je u tome što je Jacqui i dalje naručivala knjige.
Kad je izišlo uvezano godište časopisa Health and Home za 2010. godinu odlučila sam joj ga odnijeti, a kad sam je vidjela, doživjela sam najugodnije iznenađenje ikada. Ona mi je uzbuđeno najavila da su se ona i Christopher odlučili krstiti i pridružiti Adventističkoj crkvi.
Ona mi je tada otkrila razlog zašto je tražila da prestanu s proučavanjima Biblije prije pola godine. Tada su proučavali s dvije druge crkvene skupine kako bi usporedili doktrine i naizmjenično su odlazili na sastanke obiju skupina. Na kraju su shvatili da Adventistička crkva slijedi biblijske istine. U siječnju 2011. bili su kršteni i sada su sretni u svojem molitvenom domu i u svojoj crkvenoj obitelji. Sada mi se sestra Jacqui pridružuje u propovijedanju Božje riječi drugima.
Ohrabrena sam ovim riječima Ellen G. White: “Dok kolporter posjećuje ljude u njihovim domovima, često će im imati priliku čitati iz Biblije ili iz knjiga u kojima se iznosi istina. Kad otkrije ljude koji traže istinu, može s njima održavati biblijska čitanja. Takva biblijska čitanja su ljudima prijeko potrebna. Bog će koristiti u svojoj službi one koji na taj način pokazuju duboko zanimanje za duše koje propadaju. On će objaviti svoje svjetlo onima koji su spremni primiti upute.” (Testimonies for the Church, sv. 6, str. 324)
Dok kao Božja oruđa obavljamo posao literarnih evanđelista radi zadobivanje duša, obogaćujemo se preko svake mjere.
Carolina Bolos, Filipini