Jutarnji stih

Služba na tržnici

“Neka kliču i nek’ se vesele u tebi svi koji te traže! Neka govore svagda: Velik je Jahve! Svi koji spasenje tvoje ljube.” (Psalam 40,17)

Howleedy Simeon, literarna evanđelistica iz Honiara, imala je štand s knjigama na tržnici Mamulele. Jednoga dana prišla joj je neka žena i izrazila zanimanje za knjige koje Howleedy prodaje. Kupila je nekoliko naslova, što ju je navelo da dublje proučava Bibliju i zatraži da joj netko drži biblijske satove.
Nedavno sam dobio sljedeće pismo od žene koja joj je održavala biblijske satove:
“Dragi Joshua Labuvolo, kao članica mjesne adventističke crkve Naha željela bih pohvaliti posao koji je obavila jedna od vaših literarnih evanđelistica, Howleedy Simeon. Napravila je izuzetan posao u prodaji knjiga i svjedočenju. Mnogi ljudi su njezinim zalaganjem osvjedočeni i blagoslovljeni. Ja sam jedna od njih.
Jednoga dana Howleedy je prodavala knjige na tržnici Mamulele. Prišla joj je žena iz evangelističke crkve South Sea koja radi kao ravnateljica jedne škole u gradu. Tijekom njihovog razgovora žena je pokazala zanimanje i bile su joj iznesene biblijske istine. Imala sam prednost održavati toj ženi biblijske satove, nakon čega se krstila.
Ta žena je nastavila pokazivati svoju ljubav prema Isusu pa je kršteno još sedam duša, od kojih je jedan bio pastor njezine bivše Evangelističke crkve. On je bio kršten u Maranatha Hallu i obećao je da će se vratiti u svoje selo da bi donio Radosnu vijest članovima svoje crkve. Uz Božju pomoć on se nada da će prevesti svoju bivšu zajednicu u Adventističku crkvu.
Sve ovo dogodilo se zbog Howleedy Simeon. Hvala Bogu što koristi ovu ženu za napredak svojeg djela putem literarne evangelizacije. — Alphea Alependava”
Zahvalni smo Bogu za sve naše vjerne literarne evanđeliste. Bilo da su rezultati njihove službe vidljivi ili ne, Sveti Duh će zaliti zasađeno sjeme dok ne izraste u nešto dobro.
Joshua Labuvolo, Salomonsko otočje


Komentiraj