Jutarnji stih

Stalno usavršuj svoje snage

„Jer Jahve daje mudrost, iz njegovih usta dolazi znanje i razboritost.“ (Izreke 2,6)

Morate ulagati stalne napore u dostizanje najviše kulture uma i duše kako biste u obrazovanje i odgoj svoje djece mogli unijeti smiren duh i blago srce; kako biste ih mogli nadahnuti neporočnim težnjama, kako biste u njima razvili ljubav prema onom što je pošteno, čisto i sveto. … Neprestano usavršujte svoje snage da biste mogli obaviti najsavršenije, najtemeljitije djelo u domu svojim primjerom i ponašanjem. (Review and Herald, 15. rujna 1891.)

Ne bi trebala slijediti vlastite sklonosti. Budi vrlo oprezna u davanju pravog primjera u svemu. Ne budi troma. Probudi svoje uspavane snage. … Izvrši dužnosti koje se moraju izvršiti. Uči kako živahno obavljati jednostavne nezanimljive kućne dužnosti koje su toliko potrebne jer se tiču života u domu. (Odgovorno roditeljstvo, str. 57,58)

Roditelji se još nisu probudili kako bi razumjeli čudesnu moć kršćanskog odgoja. Postoje rudnici istine u kojima treba kopati, a koji su nevjerojatno zanemareni. Ova bezbrižna ravnodušnost ne nailazi na Božje odobravanje. Roditelji, Bog vas zove da to razmotrite pomazanih očiju. Samo ste zagrebli površinu. Latite se davno zanemarenog posla, a Bog će s vama surađivati. Obavljajte ga cijelim srcem i Bog će vam pomoći u napredovanju. Počnite povratkom Evanđelja u obiteljski život. (Odgovorno roditeljstvo, str. 56)

Najviša kultura duše, koja daje neporočnost i plemenitost mislima, a duhovni miris riječima i djelima, zahtijeva ozbiljan, naporan rad. Potrebno je strpljenje da se svaka zla pobuda odstrani iz Gospodnjeg vrta. (Manuscript, 128, 1901.)

Preporučujemo:


Komentiraj