Stol postavljen pred nas

1. 03. 2014.

Tko jede tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni. I ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje pravo jelo i krv je moja pravo piće.” (Ivan 6,54.55)

Vječni život je primanje životnih sastojaka putem Pisma, činjenje Božje volje. To je ono što se podrazumijeva pod jedenjem tijela i pijenjem krvi Sina Božjega. Prednost je svih da sudjeluju u nebeskom kruhu proučavajući Riječ i na taj način steknu duhovne žile i mišiće. (RH, 1. listopada 1901.)
Svaki čovjek mora primiti blagoslove za svoju dušu, u protivnom neće biti nahranjen. …. Poznato je da nitko ne bi bio nahranjen gledajući lijepo prostrt stol s kojeg netko drugi jede. Izgladnjeli bismo kad ne bismo jeli fizičku hranu, a izgubit ćemo duhovnu snagu i pokretljivost ako se ne hranimo duhovnim kruhom. ….
Stol je prostrt i Krist vas poziva na gozbu. Hoćemo li odbiti izobilje objavljujući: ““On ovo ne nudi meni!”“ Nekada davno smo pjevali pjesmu u kojoj se opisivala gozba na kojoj su se sretni članovi obitelji okupili oko izobilnog stola na poziv ljubaznog oca. Dok su se sretna djeca okupljala oko stola, na pragu je stajala gladna djevojčica — prosjakinja. Bila je pozvana unutra, ali, nažalost, okrenula se s usklikom: ““Ja tamo nemam oca.”“ Hoćete li i vi postupiti slično dok vas Isus poziva da uđete? Oh! Ako imate Oca u dvorovima na Nebu, molim vas da svima otkrijete tu činjenicu. On vas želi učiniti zajedničarima svojih bogatih riznica blagoslova. Svi koji dođu s povjerljivom ljubavlju malog djeteta, naći će tamo svojeg Oca. (ST, 25. ožujka 1889.)
Dođi k vodi života i pij! Nemoj ostati po strani i žaliti se na žeđ. Voda života je besplatna za sve. (AUCR, 1. listopada 1903.)
Oni koji budu jeli i usvojili ovu Riječ čineći je dijelom svakog svojeg djela i osobina karaktera, postaju jaki u Božjoj snazi. Ona daje besmrtni polet duši usavršavajući iskustvo i donoseći radost koja će trajati zauvijek. (RH, 11. lipnja 1908.)