Subota zahvalnosti i primopredaja službi u Maruševcu

Adventpress 1. 06. 2023.

U Maruševcu je u središnjoj učilišnoj dvorani održano svečano bogoslužje zahvalnosti i primopredaje službi Jadranske unije konferencija i Hrvatske konferencije Kršćanske adventističke crkve, 20. svibnja 2023. godine. Skupu je nazočilo nekoliko stotina vjernika iz bliže i dalje okolice Adventističkog učilišta. Vjernici su bili okupljenih u pjesmi, molitvi, čitanju i proučavanju Božje riječi te u izražavanju zahvalnosti dosadašnjim službenicima uprava Crkve te dobrodošlice novoizabranim službenicima. Skup su predvodili mladi bračni parovi, prijepodne Dorothea i Joao Relić Macedo, a poslijepodne Zrinka i Benjamin Vukalović. Okupljena skupina glazbenika za proslavljanje glazbalima te pjevača dala je poseban obol svečanom tonu sabora, uz brojne sastave i skupine koji su pjesmom veličali našega Spasitelja.

Glavni gost govornik na saboru bio je pastor Ian Sweeney, tajnik za organizacijska polja koja pokriva Transeuropska divizija Kršćanske adventističke crkve za to područje u Europi. U nekoliko obraćanja koja je imao u sklopu saborskih bogoslužja, zahvalio je prije svega dosadašnjem predsjedniku Jadranske unije konferencija, pastoru Dragi Mojzešu, na predanoj službi u proteklih sedam godina. On je bio na pozornici zajedno sa suprugom i najbližim suradnicima.

Predstavljen je novi predsjednik Jadranske unije konferencija, pastor Zlatko Musija, kojemu su se pridružili supruga Sonila te najbliži suradnici Svjetlana Veble i Marinko Markek. U ime svih njih pastor Zlatko Musija je izrazio zahvalnost Bogu te uputio nekoliko prigodnih riječi. Obraćajući se okupljenima, pastor Musija je predstavio ponovno izabranu upravu Hrvatske konferencije na čelu s pastorima Bobom S. Marčetom, predsjednikom, Nevenom Klačmerom, tajnikom i Nebojšom Milovanovićem, blagajnikom Hrvatske konferencije. Također su predstavljeni Izvršni odbori obje organizacijske cjeline koji vode rad Crkve između dva saborska zasjedanja u petogodišnjem razdoblju.

Nakon što je gost Ian Sweeney uputio molitvu blagoslova, slijedila su i njegova dva izlaganja iz Božje riječi u prijepodnevnom i poslijepodnevnom bogoslužju. Sabor je okončan nizom pjesama slave Bogu te zajedničkom pjesmom “U divnoj nadi”, nakon koje je završne riječi i molitvu blagoslova iznio pastor Bobo S. Marčeta, sa željom da misija Kršćanske adventističke crkve bude živa i raznovrsna u vremenu koje je ispred nas.

Neven Klačmer

Fotografije: Anja Cikač