smart
smart

Subota zahvalnosti u Đeletovcima

Adventpress 14. 11. 2023.

Starješine mjesnih crkava Đeletovci i Banovci, Branko Garvanović i Borislav Medić, dogovorili su sa svojim crkvama zajedničko bogoslužje zahvalnosti u Đeletovcima, na prijedlog Steve Krznarića. Tako smo posebno bogoslužje zahvalnosti upriličili u subotu, 11. studenoga ove godine. Pročelje unutrašnjosti crkve ukrašeno je jesenskim plodovima i namirnicama spremljenima za zimnicu. Na taj su način svi vjernici izrazili zahvalnost Bogu za skrb, zaštitu i Njegovo vodstvo tijekom ove godine.

I ovog puta radosnom je ozračju pridonio crkveni muški sastav svojim pjesmama otpjevanim u znak slavljenja i zahvalnosti Bogu. Pastor Tihomir Sabo je u svojoj propovijedi u dva dijela ukazao na važnost zahvaljivanja Bogu za Njegovu skrb i vodstvo, kao i na potrebu oslanjanja vjerom u Božju promisao i dobrotu, bez obzira što nam se događalo na životnom putovanju ovom grešnom Zemljom u danima tako ispunjenima zabrinutošću. Prisjetili smo se na činjenicu iz Evanđelja da je samo deset posto izliječenih gubavaca nakon iscjeljenja izrazilo zahvalnost Kristu za taj, u ono vrijeme nedokučivi dar zdravlja koji im je vratio smisao života i optimizam.

Vjernici iz Banovaca su te subote bili posebno zahvalni Bogu što su uspjeli, uz darove dobrih ljudi i uloženi veliki trud, nakon strašne oluje koja je poharala istok Slavonije, obnoviti krovnu konstrukciju i postaviti novi crijep na njihovu crkvenu zgradu — upravo prije učestalih jesenskih kiša.

Nakon živog i nadahnjujućeg subotnjeg bogoslužja domaćini su pozvali sve vjernike i goste na zajednički objed, koji je obilovao jesenjim voćnim plodovima. Neka Božji blagoslovi budu i dalje nad svim vjernicima dviju sestrinskih mjesnih crkava u Slavoniji!

Tihomir Sabo