Suputnik

12. 02. 2023.

“Ono što oko nije vidjelo, što uho nije čulo, na što ljudsko srce nije pomislilo: to je Bog pripravio onima koji ga ljube.” (1. Korinćanima 2,9)

Što um temeljitije usmjeravamo na ono što je božansko, bit će mu otkrivana nova čuda. Mnogo toga izgubimo kada ne razgovaramo o Isusu i Nebu, baštini svetih. Što više promatramo ono što je nebesko, vidjet ćemo više prekrasnih stvari, a naša će srca biti prepuna zahvalnosti našem milosrdnom Stvoritelju.

Razmišljajte o divnoj Božjoj ljubavi zbog koje nam je Bog dao svojega Jedinorođenog Sina da nijedan koji vjeruje u Nj ne pogine, nego da ima vječni život. O, zašto takozvani Kristovi sljedbenici postaju očarani i zaokupljeni slabim ljudskim bićima usmjeravajući svoju naklonost njima, klanjajući im se kao božanstvima, dok Isus nastoji pridobiti našu ljubav i ispuniti naše misli, vezati nas za svoje srce otkrivanjem najnježnijeg suosjećanja i neizrecive ljubavi?

Nijedan zemaljski roditelj ne zalaže se ozbiljnije za svoje zalutalo dijete od Krista koji se pred Očevim prijestoljem moli za nas, prijestupnike Njegovog Zakona. Nijedne ljudske usne nisu s nježnijim protivljenjem pratile zalutale. Pazite onda kako se odnosite prema ovoj čudesnoj ljubavi. Čitajte o divnim Božjim obećanjima i vjerujte u njih. Razmišljajte o njima. Slušajte glas neizrecive ljubavi i milosrđa. U Njemu imamo otkupljenje Njegovom krvlju. Svi koje vodi Božji Duh, sinovi su Božji. …

Odsijecite loze, ne dopustite im da se isprepliću oko zemaljskih stvari, već neka se obaviju oko Boga. Nikada nećete biti usamljeni, nikada nećete osjećati da ste sami ako Isusa uzmete za svojeg Suputnika i svojega vječnog Prijatelja. … Vjerujte Isusu potpuno kao svojem Spasitelju čija vas je smrt otkupila; kao svojem Posredniku čije vam molbe upućene Ocu gore na Nebu pružaju mir i oprost. Naša su imena urezana na dlanovima Njegovih ruku, našega Kralja kojem moramo odati štovanje i pokazati vjernost i poslušnost. Isus je život, nada i radost vjernika. Ljubiti znači rasti u vjeri i povjerenju, imati Krista u sebi, promatrati Ga kao Prijatelja i Savjetnika. (Letter 4, 1885.)

Za razmišljanje: Ako se nijedan zemaljski roditelj nikada nije molio za dijete kao što se Krist moli za nas pred Božjim prijestoljem, kako trebam odgovoriti na takav izraz ljubavi?

 

Preporučujemo: