Svečano bogoslužje zahvalnosti u Grubišnom Polju

Vijesti iz lokalnih crkava 24. 09. 2012.

U subotu 1. rujna 2012. godine u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Grubišnom Polju održano je svečano bogoslužje povodom dovršetka građevinskih radova na molitvenom domu započetih 2009. godine. Proslavi su prisustvovali i brojni vjernici iz drugih crkava, izvođači radova i donatori koji su materijalno pomogli u obnovi. Pripremljen je bogat program u kome su sudjelovali, djeca, mladež i vjernici crkve te kao posebni gosti Tamuraški sastav iz Banovaca.

Starješina crkve Ivan Vranić je istaknuo razlog obnove molitvenog doma i dodijelio trideset i pet zahvalnica zaslužnim pojedincima i ustanovama koji su svojim sredstvima i radom pomogli u obnovi. U ime grada Grubišno Polje, koji je s 95.000 kuna pomogao u obnovi crkve, prisutnima se obratio gradonačelnik Zlatko Mađeruh koji je došao u pratnji desetak gradskih pročelnika i vječnika. Istaknuo je kako je zadovoljan suradnjom s Adventističkom crkvom, te naglasio kako su vjernici svojim životom i radom na dobrobit svih građana isprovocirali pozitivan odgovor da pomognemo  u projektu koji je ostvaren na ponos cijeloga grada.

Svečanost će se pamtiti i po nadahnutim porukama koje su prisutnima uputili pastori Branko Bistrović, predsjednik Jadranske unije, te Staniša Margarić, Rudi Buršić i Drago Mojzeš.