Svečanost biblijskog krštenja u Virovitici

Adventpress 25. 03. 2024.

U trajnom sjećanju vjernika mjesne crkve u Virovitici ostat će subota, 16. ožujka 2024. godine — a posebice Valentini Šajn iz Pitomače. Tog je dana Valentina učinila zavjet s Bogom biblijskim krštenjem, i to točno godinu dana nakon krštenja svoje majke Nataše. Prije toga je ustrajno, zajedno sa svojom kćeri Emom, dolazila na bogoslužja subotom. Petkom se u njihovom domu sastajala skupina proučavatelja Božje riječi, pod vodstvom pastora Josipa Salajstera. Kad se krstila njezina majka Nataša, Valentina je hrabro i s vjerom izjavila: “Sljedećeg proljeća bit će moje krštenje!”

U dvosatnom bogoslužju sudjelovali su muški sastav, mješoviti pjevački zbor, dječji sastav i recitatori. Svi su oni tijekom programa svojom darovitošću odali slavu i hvalu Bogu. U propovijedi je pastor Salajster istaknuo: “Veselje i slavlje koje mi danas imamo je samo preslika slavlja na Nebu kad se grešnik vraća svojemu domu. Valentina je danas pred zemaljskim i nebeskim svjedocima potvrdila da pripada Bogu i Božjem narodu. Oprošteni su joj grijesi i ona je postala princeza Neba, kći Kralja svemira.”

Nakon priznanja i primanja u zajednicu Božjeg naroda, naša nova sestra je učinila zavjet s Bogom obredom krštenja. Dobrodošlicu u zajednicu Božjeg naroda u mjesnoj crkvi Virovitica poželjeli su joj starješina Tihomir Vranić i voditeljica odjela misionstva Ivanka Duvnjak. Svečanosti krštenja prisustvovali su i vjernici iz susjednih crkava, Špišić Bukovice i Pčelića te mnogi drugi gosti. Na poziv pastora Salajstera želi li se tko krstiti na sljedećem krštenju, istupile su tri mlade osobe: Anja (15), Sara (14), i Hana (12). Neka ih Bog učvrsti da ustraju u svojim odlukama! Marljive domaćice obradovale su nas ukusnim ručkom na kojemu smo se nakon svečanosti opušteno družili.

Ljubiša Živojnov