Svečanost biblijskog krštenja u Zagrebu

Adventpress 7. 06. 2024.

Troje mladih iz crkve Zagreb 1 učinilo je zavjet s Bogom, u subotu, 25. Svibnja 2024. godine. Hannah Dora Malašić, Toni Kovačević i Sadock Habimana, inače rodom iz Burundija, kršteni su u dvorištu crkve, a krstili su ih pastori Josip Ivanković i Dario Kovačević.

Proslava njihove odluke započela je već na bogoslužju u Rakovčevoj 26, u prostorijama crkve Zagreb 2, kad je pastor Ivanković održao nadahnjujuću propovijed o krštenju i objasnio što zapravo znači predati svoj život Bogu. Prije propovijedi zbor mladih otpjevao je pjesmu “Vidjelo”. Na tom su bogoslužju krštenici pred svima — a mnogo ljudi je došlo sa svih strana — posvjedočili o svojoj vjeri i javno potvrdili da radosno ulaze u zajednicu s Bogom.

Sâm obred krštenja održan je u dvorištu mjesne crkve na Prilazu Gjure Deželića 77, u 18 sati. Uronjeni su u poseban bazen koji je postavljen za tu prigodu, a prije čina krštenja pastor Ivanković održao je još jednu zanimljivu propovijed.

Radosno ozračje upotpunilo je i mnoštvo pjesama, a jedna koja se posebno svidjela svima bila je “Grave Clothes”, koju je pjevao zbor mladih uz soliste Tajanu Dobravc i Andriju Kovačevića. Za sve prisutne bio je pripremljen domjenak te su se na kraju družili uz hranu i sokove.

Vladana Kovačević