Svečanost krštenja u crkvi Zagreb 2

Adventpress 14. 06. 2024.

Jedna od svečanih i vrlo radosnih subota u crkvi Zagreb 2 bila je ona 8. lipnja 2024. godine. Slavili smo i radovali se krštenju triju dragih osoba koje su prihvatile Boga za svojeg Spasitelja, i to potvrdile uronjavanjem u vodu pred mnoštvom prisutnih, po biblijskom uzoru. Mnogi vjernici, prijatelji i posjetitelji stigli su u crkvu koja je tog prijepodneva odzvanjala pjesmama na slavu Bogu. Zavjet s Bogom učinili su majka i sin, Jadranka i Zoran Zarić iz Ozlja, te mladić Domagoj Delač iz Zagreba. Duhovnu poruku krštenicima i nazočnima uputio je pastor mjesne crkve Zagreb 2 Mišo Havran. Na osnovi riječi iz Knjige proroka Ezekiela govorio je o Božjim nakanama za svoj narod. Redci iz 36. poglavlja su Božja želja da bude sa svojim narodom.

Bila je to prilika da svatko preispita u kojoj mjeri svojim životom posvećuje Božje Ime — tako da drugi vide Božje djelo obnove u životu ljudi koji su Ga prihvatili. Bog djeluje i mijenja, a od nas traži suglasnost i dopuštenje. Nitko nije toliko nerazuman da ne bi prihvatio Božju obnovu cjelovitog ljudskog bića. Upravo su tako i krštenici izjavili da su spremni sklopiti ugovor o promjeni srca koju čini Bog. Glavna životna odluka je dopustiti Bogu da nas mijenja. U zamršenim okolnostima svojih života krštenici su odlučili reći da na Božji poziv i prihvatiti Kristovu žrtvu. Svima je upućen poziv i obećanje: “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni…” (Matej 11,28) “A tko dođe k meni, sigurno ga neću izbaciti van.” (Ivan 6,38) Isus nije odbio nikoga tko je tražio Božje vodstvo. On oprašta onom tko se iskreno kaje, obnavlja ga i daje mu nadu.

Svečanost je završila poklonima, cvijećem i čestitkama novim članovima Božje obitelji. Druženje i zajedništvo nastavilo se uz ukusan ručak za sve.

Biserka Cukina