Svečanost krštenja u crkvi Zagreb 2

Vijesti iz lokalnih crkava 12. 12. 2013.

Prva subota u prosincu 2013. bila je posebno radosna za vjernike Adventističke crkve u Rakovčevoj 26 u Zagrebu, kao i za mnogobrojne posjetitelje.  Te subote održan je svečani obred krštenja triju dragih osoba koje su odlučile učiniti zavjet s Bogom i postati članovima crkvene obitelji. Pored mlade Ines Garvanović, koja je imala prednost pohađati kod nas i dječju subotnju školu, tu je i mlada studentica Helena Ristić te Alen Marić u zrelim životnim godinama.  Oni su se u susretima i druženjima s vjernicima crkve u Rakovčevoj u proteklom dvogodišnjem razdoblju imali priliku osobno osvjedočiti u Božju ljubav i Njegovo zanimanje za njihove živote.

Svečano bogoslužje kojem su prisustvovali brojni mladi te vjernici drugih zagrebačkih crkava bilo je popraćeno glazbom i pjesmama crkvenog zbora i sastava mladih. Posebno iznenađenje bilo je sudjelovanje sastava 4Given iz Slovenije. Njihove a capella izvedbe gospel pjesama bile su vrlo lijepi doživljaj i uveličale su slavljenje Boga i Njegove milosti za nas.

U duhovnoj poruci prije samog obreda krštenja pastor Mladen Juričević govorio je o biblijskom krštavanju odraslih osoba i njihovoj osobnoj odluci za taj obred, po uzoru na krštenje Isusa Krista.

Prilikom krštenja u bazenu crkve u Rakovčevoj, pastor Juričević je ukratko predstavio svakog od triju krštenika i osobno im se obratio. To su doista bili trenuci za pamćenje, a sve je ostalo dokumentirano na fotografijama i filmu. Možemo samo zamisliti radost koja je zbog provedbe tih životno važnih odluka vladala na Nebu.

Nakon službenog čestitanja i primanja upravo krštenih u crkvenu sredinu, pastor Mladen Juričević je uputio poziv svima koji žele otvoriti svoje srce Bogu i izabrati Isusa Krista za svog osobnog  Spasitelja. Bio je to poziv za sljedeće, novo biblijsko krštenje u lijepom prostoru crkve u Rakovčevoj.

Nakon blagoslovljenog bogoslužja zadržali smo se na pripremljenom ručku i druženju u donjim prostorije crkve.

Biserka Cukina