Svečanost krštenja u Đeletovcima

Adventpress 2. 04. 2024.

Sunčane subote 2. ožujka 2024. u mjesnoj crkvi Đeletovci, u okrugu Vinkovci, obavljen je svečani obred krštenja. Zdenko, mladi čovjek iz Vukovara, odlučio je svoj život predati u ruke svemogućeg Boga. Kad se 15. siječnja 2023. po prvi put pojavio na vratima mjesne crkve u Vukovaru, odmah je izrazio želju slijediti Kristov put. Molitva, iskreno proučavanje, uključenost u društveni život crkve tijekom tjedna i svih radnji vezanih uz duhovnost doveli su tog novog brata u zajednicu Božjeg naroda.

Bogoslužje je obilovalo čitanjem biblijskih redaka, pjesmama i recitacijom. Središnju poruku iz Božje riječi — “Iza vrata Lončareve radionice” — iznio je Dominik Ljubić, pastor okruga Vinkovci. Središnja tema je bila sadržana u ulomku iz Knjige proroka Jeremije 18,1-6, te u Isusovim riječima učenicima o promjeni i slamanju čovjeka kako bi bio spreman na život u punini. U službi su sudjelovali vjernici svih crkava vinkovačkog okruga i umirovljeni pastor Tihomir Sabo.

Nakon toga su prisutni imali priliku kušati slane i slatke specijalitete naših domaćica, a nekolicina domaćina odlučila je pripremiti samo slane specijalitete. Toplo i sunčano vrijeme izmamilo je sve izvan crkvene zgrade, pa je uz ukusnu hranu i razgovore svatko dobio i veću dozu vitamina D. Te iste subote je bračni par Krznarić iz Đeletovaca, Nevenka i Stjepan, obilježavao 49. obljetnicu braka. Slavljenicima i kršteniku želimo obilje Božjih blagoslova, mira, vjernosti i sklada, uz molitvu i želju da što skorije budemo sa Spasiteljem kad dođe na nebeskim oblacima!

Dominik Ljubić