Adventpress

Svečanost krštenja u Novoj Gradiški

Subota 12. rujna 2020. godine bila posebna u adventističkoj crkvi u Novoj Gradiški. Bio je to dan zavjeta s Bogom biblijskim krštenjem, na koje su se odlučile dvije djevojke — Sara Tomac i Matea Holjenčin.

Svečanost krštenja uveličali su sastavi iz Varaždina i Zagreba predvođeni Mladenom Kalajdžićem i Borisom Brkićem, kao i djeca iz mjesne crkve svojim posebnim nastupom. Sarini roditelji Krešimir i Kristina, kao i Mateini roditelji Maja i Emil ispričali su ukratko iskustva duhovnog rasta svoje djece, pri čemu su bili posebno radosni zbog toga što je došao dan njihovog zavjeta s Bogom.

Krštenje je obavio pastor Miroslav Lorencin, uz duhovnu poruku pastora Darija Kovačevića. U duhovnim porukama razmišljali smo o Isusovom krštenju, čime nam je dao primjer, i Njegovim riječima iz Ivana 3,5: “Zaista, zaista, kažem ti, tko se ne rodi od vode i Duha Svetoga, taj ne može ući u kraljevstvo nebesko.”

Četiri osobe su se tom prilikom odazvale pozivu da se spremaju za sljedeće krštenje. Hvala Bogu za Njegovu milost, ljubav i smisao koji imamo u Njemu!

Miroslav Lorencin