Svečanost krštenja u Osijeku

Vijesti iz lokalnih crkava 16. 03. 2015.

Posljednja subota u veljači ove godine, 28. 2. 2015., bila je za adventističku crkvu u Osijeku posebna radost. Tog su prijepodneva četiri osobe učinile zavjet s Gospodinom i svojim krštenjem dale javno priznanje svoje vjere.

Jakov, najstariji od njih, upoznao je biblijsku istinu prije dvanaestak godina, no tek ga je susret sa sestrom Draganom na terapiji u Bizovačkim Toplicama potakao da prihvati poziv i preda svoj život Kristu. Ljubica, Leo i Patrik prišli su zajednici Božjeg naroda zahvaljujući svojim najbližima. Ljubičin suprug nedavno je u Puli učinio zavjet s Gospodinom, a po njihovom preseljenju u Dardu, nakon proučenih biblijskih istina i ona je donijela istu odluku. Slično se zbilo i u domu Šimić. Prošle godine krštena je sestra Suzana, nakon čega su njezin suprug Leo i sin Patrik također prigrlili Istinu i predali svoje živote Kristu. Nemjerljiv je i doprinos koji je u svemu tome izvršila evangelizacija pastora Luneta Ranđelovića, čiji su bili redovni posjetitelji.

Najbolji uvod u sam čin obreda krštenja bila je propovijed pastora Staniše Margarića, koja je govorila o vrijednosti žarke posredničke molitve koja je trebala i samom Kristu u Getsemaniju (Matej 26,36-39). Bogoslužje je uljepšao bogat i posebno pripremljen program. Prije krštenja nastupili su kantautor Pavle Škulac s pjesmom “Kriv sam” te Ruben Zečević na gitari, a kao recitatori Ivan Kovačević i Damir Šuper. Nakon samog obreda poslušali smo zbornu pjesmu “Ti, moja zaštito”, solo pjesme Timona Zečevića i Kate Cvijetović te pjesmu ženskog sastava “Bio je sam”.

Nakon ovog radosnog prijepodneva i čestitanja novokrštenima, slijedio je zajednički ručak, na kojem smo uz ukusnu hranu i ugodni razgovor nastavili uživati subotnje blagoslove.

Gordana Balašević