Svečanost krštenja u Virovitici

Adventpress 14. 09. 2023.

U Virovitici smo u subotu 18. ožujka 2023. godine imali radost krštenja Nataše Šajn (47) iz Pitomače. Nataša je došla u kontakt s adventistima gledajući internetski kanal “Biblija uči”, preko kojega propovjednik mr. Zoran Marcikić već duže vrijeme iznosi biblijska učenja.

Nataša je postupno usvajala istine objavljene u Bibliji. Budući da joj je najbliža adventistička crkva u Virovitici, stupila je u kontakt s mjesnim pastorom Josipom Salajsterom. Došla je k nama prvi put s kćeri i unukom — i ostala. Nakon proučavanja biblijskih tema učinila je zavjet s Bogom biblijskim krštenjem, na radost nebeskih bića i nas koji smo to imali priliku gledati uživo.

U programu koji je za tu priliku izveden bilo je zajedničkih pjesama, sastava, dueta i sola, recitacije i priče. Propovijed prije krštenja iznio je pastor Josip Salajster. Ono što nas je sve prisutne oduševilo jest to što se, nakon poziva pastora da se jave oni koji se žele u bliskoj budućnosti krstiti, javila i Natašina kći Valentina. U ime crkve u Virovitici novoj sestri u Kristu poželjeli su dobrodošlicu starješina Tihomir Vranić i vođa misionstva Ivanka Duvnjak.

Uslijedio je zajednički ručak koji su pripremile naše drage sestre. Sestra Nataša kaže da je odlično prihvaćena u crkvi u Virovitici, i osjeća se voljenom i slobodnom u Isusu Kristu. Hvala Bogu što nam je omogućio ovu radost i milost!

Ljubiša Živojnov