Adventpress

Svečanost krštenja u Virovitici

Sunčane i malo prohladne, ali ipak radosne subote, 6. ožujka 2021. godine, svi smo se obradovali krštenju u našoj crkvi. U moru tmurnih vijesti kojima nas svakodnevno bombardiraju mediji — o umrlima i zaraženima od koronavirusa — evo napokon jedne dragocjene vijesti. Prijateljica naše crkvene obitelji, Nada Počepan iz Virovitice, odlučila je javno pred zemaljskim i nebeskim svjedocima učiniti zavjet sa svojim Isusom i predati svoj život Njemu.

Uz pridržavanje svih propisanih mjera, služba krštenja održana je u crkvenoj dvorani u Virovitici. Svečanosti je mogao prisustvovati samo određeni broj ljudi, i svi su oni sa zanimanjem pratili taj svečani čin. Prije krštenja u bazenu pastor Josip Salajster ispitao je Nadu o njezinom vjerovanju u osnovne istine Svetog pisma. Održan je i prigodni program u kojem su sudjelovali Tanja Živojnov s recitacijom, te glazbenici Mirjam i Branko Đurišević, Slobodan Radovanović, Simon Brešćanski, zbor djece iz Virovitice, Ivanka Duvnjak, Tanja Živojnov i Josip Salajster.

Nakon toga je uslijedio obred krštenja koji je vodio pastor Salajster. Novoj sestri u Kristu dobrodošlicu u crkvi zaželio je starješina Tihomir Vranić.

Ljubiša Živojnov