Adventpress

Svečanost krštenja u Zagrebu

Vjernici adventističke crkve Zagreb 1 posebno su se obradovali suboti 6. lipnja 2020., jer su nazočili biblijskom krštenju novog brata Svena Špišića. S obzirom da je po struci akademski glumac, privukao je pozornost svojih kolega s kojima je dugogodišnje surađivao.

Tako su vjernici mogli čuti predivne izvedbe Sanje Toth, operne prvakinje iz Hrvatskog narodnog kazališta Osijek, s izvedbama pjesama “Tebi, o Bože moj” i “Go Down, Moses”. Program je bio obogaćen i predivnim izvedbama ženskog sastava s Prilaza te tria Kovačević, kao i recitiranjem pjesme Josipa Salajstera.

Vrhunac je svakako bio ulazak u krstionicu i dirljivo krštenje koje je učinio pastor Bobo S. Marčeta. S obzirom da je Psalam 116 najdraži bratu Svenu, on ga je na kraju i izrecitirao, a pastor Dario Kovačević uputio je duhovnu poruku upravo iz tog poglavlja Biblije i pozvao nazočne da prihvate “čašu spasenja” zavjetujući se Bogu. Svečanost je zapečaćena molitvom za novokrštenika, kao i za one koji će to postati i koji se bore u dobroj borbi vjere.

Valja napomenuti kako zbog epidemioloških mjera nismo mogli organizirati zajednički ručak za sve, no to smo učinili u manjem krugu zadovoljavajući propise, uz ukusnu hranu i druženje naših gostiju.

Vjernici crkve Zagreb 1 će i dalje biti gosti u zgradi crkve Zagreb 2 u Rakovčevoj, dok se stručnim građevinskim zahvatima ne poprave statička i druga oštećenja nastala potresom. Zahvaljujemo vjernicima sestrinske crkve na srdačnom gostoprimstvu!

Dario Kovačević

Podijeli