Adventpress

Svečanost rukopolaganja i ovlaštenja “Ja šaljem vas”

Program svečanosti  posvećenja — rukopolaganja i ovlašćenja — pastora održao se u subotu, 18. rujna 2021. godine u Maruševcu. Pastor Danijel Purda iz okruga Sisak, pastor Josip Salajster iz okruga Virovitica sa njihovim suprugama, svojim su predanim radom dali svjedočanstvo za rukopolaganje. Po prvi put je Jadranska unija konferencija, na području Hrvatske, ovlastila pastoricu Anu Džuver, prodekanicu Adventističkog teološkog fakulteta i voditeljicu Odjela za odgoj i obrazovanje pri Jadranskoj uniji. Prema pravilniku Generalne konferencije, žene pastori se ovlašćuju za zvanje ovlaštena (Commisioned) pastorica. Pastorica Ana Džuver je sa suprugom Radenkom svjedočila o svojem radu sa studentima i učenicima s kojima je svaki dan u kontaktu i koje može upućivati u kršćanski odgoj i primjenu Božje riječi u svakodnevnom životu.

U postupku pripreme pastora kandidata za rukopolaganje i ovlaštenje sudjelovale su mjesne crkve, mentori i vjernici te dali tražene odgovore o procjeni rada pastora kandidata za rukopolaganje i ovlaštenje. Skromnost, poštenje, odanost, odlučnost, empatija i ljubav prema Bogu i bližnjima u riječi i djelu, te svakodnevna primjena u životu, ono je što je Bog dao svakom pastoru kojeg poziva u službu svima u njihovom okružju.

“Isus im stoga ponovo reče: ‘Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas.’ To rekavši, dahne u njih i kaže im: ‘Primite Duha Svetoga.’” (Ivan 20,21­.22)

Na pitanje pastorima Danijelu i Josipu te pastorici Ani da kažu nešto o sebi,  zajednička misao svima bila je da smatraju najvećom čašću to što mogu služiti u proučavanju i dijeljenju Božje riječi sa svima koji je žele čuti.

Svečanost je protekla u slavljenju Boga Stvoritelja pjesmom zbora pastora kao i duhovnom porukom predsjednika Jadranske unije Drage Mojzeša.

Zahvalni smo Bogu na tako prekrasnoj suboti i da se svečanost ipak mogla održati uz poštivanje zadanih epidemioloških mjera, kao i ograničenja broja prisutnih. Ovaj nezaboravan trenutak svečanosti rukopolaganja i ovlaštenja još dugo ćemo pamtiti i zahvaljivati Bogu na radnicima u Božjem djelu koji su odlučili život posvetiti tom radu.

 Svjetlana Veble, izvršna tajnica Jadranske unije konferencija