Svečanost rukopolaganja u Osijeku

Adventpress 5. 07. 2024.

Tijekom lipnja ove godine crkva u Osijeku obavila je novu organizaciju crkvenih službi. Stoga je u subotu, 29. lipnja 2024., prije samog obreda Gospodnje večere, upriličena prigodna  svečanost rukopolaganja troje naših vjernika za dvije najodgovornije crkvene dužnosti: Željko Balaž rukopoložen je za starješinu, a Ljiljana Karanović i njezin suprug Igor za đakone.

Na samom početku pastori Drago Mojzeš i Damir Šuper dali su kratak osvrt na njihov  dosadašnji život i rad u našoj crkvenoj zajednici. Željko je rođen u adventističkoj obitelji, a godine i obiteljske obveze doprinijele su njegovoj zrelosti i ozbiljnosti, potrebnima za obnašanje odgovorne službe starješinstva. Ljiljana i njezin suprug Igor su u našoj sredini dovoljno dugo da je crkva prepoznala njihove đakonske sposobnosti kroz njihovu nesebičnu brigu i skrb za potrebe bližnjih.

Polaganjem ruku pastorâ Mojzeša i Šupera iskazano im je povjerenje u ime osječkih vjernika te dana punomoć za obavljanje povjerenih dužnosti. Svakom od njih uručena je Biblija, kao najbolji priručnik i savjetnik za uspješan rad, a u molitvi je izražena želja da ih Bog blagoslovi, posveti i osposobi, kako bi ponizno i s ljubavlju služili Njemu i bližnjima.

Gordana Balašević