Svijetu je potrebna ova poruka!

23. 09. 2015.

“Božje obećanje slavim, u Boga ja se uzdam i neću se bojati: što mi može učiniti smrtnik?” (Psalam 56,5)

Nikada nisam mogla ravnodušno proći pokraj dobre knjige. Jednog dana na tržnici sam zapazila mnoge knjige raširene po poklopcu automobila. Zastala sam i kupila jednu s naslovom Guidance for the Bible Study (Smjernice za proučavanje Biblije). Nakon čitanja knjige, htjela sam kupiti Bibliju, ali nisam imala pojma gdje bih je mogla pronaći. Zato sam se molila: “Bože, molim Te, pomozi mi da je nađem.” Već tog istog dana zapazila sam Bibliju u jednom kiosku.
Dok sam je čitala, nisam mogla razumjeti zašto cijeli svijet ide u crkvu nedjeljom ako je Gospodin u svojoj Riječi rekao da je svet sedmi dan. Molila sam se Bogu da mi otkrije istinu.
Jednoga dana sam vidjela plakat o nekom evangelizacijskom programu. To je bio odgovor na moje molitve. Prisustvovala sam evangelizaciji uspoređujući riječi evanđelista s Biblijom. Sve što je rekao slagalo se s Biblijom. Odlučila sam se krstiti. Godinu dana nakon krštenja osjetila sam da me Bog poziva da postanem literarna evanđelistica.
Ne tako davno u našoj zemlji je usvojen zakon kojim se ograničava distribucija vjerskih knjiga. Razmišljala sam ozbiljno o tome i molila se da me Sveti Duh povede do ljudi koji su spremni prihvatiti Radosnu vijest o spasenju. Jednoga dana spakirala sam punu torbu knjiga u našoj knjižari, ali je torba bila toliko teška da je sama nisam mogla podići na rame. Pokušavala sam je nekako odnijeti do autobusnog kolodvora kako bih sjela na autobus; zamolila sam mladića koji je stajao u blizini da mi pomogne u nošenju torbe, što je on i učinio. U znak zahvalnosti dala sam mu Veliku borbu i on je bio ugodno iznenađen. Kad sam ušla u autobus, Sveti Duh me je potaknuo da dam Veliku borbu i kondukteru. Bio je sretan i rekao mi je: “Jako volim čitati.”
Sljedećeg jutra bila sam pokrenuta da posjetim ženu kojoj sam redovno nosila adventističke knjige. Pogledala ih je, kupila sve i naručila nove. Naručila je ukupno pedeset osam knjiga, od kojih osam Velikih borbi. Rekla je da će ih dati svojim kolegama na poklon. Također me je zamolila da navratim k njoj svaki put kad budem imala nove knjige.
Samo silom Svetoga Duha mogu obavljati ovu predivnu službu. “Sve mogu u Isusu Kristu, koji mi moć daje.” (Filipljanima 4,13 — DK)
Galina Vasiljeva, Kazahstan

Leave a Comment