Svjetski rekord dječjeg triatlona u organizaciji Kršćanske adventističke crkve

Vijesti 12. 06. 2015.

Triatlon koji organizira kompanija Sanitarium Health & Wellbeing, veliki proizvođač prehrambenih proizvoda, u vlasništvu Kršćanske adventističke crkve, postavio je novi svjetski rekord kao najveći triatlonski niz za natjecatelje ispod 16 godina. Natjecanja su se odvijala na Novom Zelandu i u Australiji i okupila su ukupno 40.500 sudionika.


Djevojčica podiže ruke nakon dovršetka triatlona u Sydneyu, u Australiji. (Roger Phillips/Profile Photographics)

Dječji triatlonski niz pod nazivom Sanitarium Weet-Bix Kids TRYathlon započeo je u prosincu 2014. u Manakau, na Novom Zelandu, a završen je u svibnju 2015. na Sunčanoj obali, u Queenslandu, u Australiji. Četrnaestodnevni novozelandski niz privukao je 24.043 sudionika, a Trinaesti australijski triatlon daljnjih 16.457 sudionika.

“Sretni smo zbog postizanja novog svjetskog rekorda za najveći triatlonski niz za djecu ispod 16 godina, koji se sastojao od 27 događanja,” rekao je David Martin, menadžer za društvena događanja u kompaniji Sanitarium Health & Wellbeing.

Triatlon se održava već sedamnaest godina, i potiče djecu na tjelesnu aktivnost plivanjem, biciklizmom i trčanjem.

David Martin je rekao, ne otkrivajući tko je prethodnik ovog rekorda, kako njihov triatlon unapređuje tjelesnu aktivnost u zanimljivom i poticajnom okruženju gdje djecu bodre njihove obitelji i prijatelji.

„Roditelji nam kažu kako njihova djeca nakon dovršetka ovog događanja stječu veće samopoštovanje i samopouzdanje,“ rekao je David Martin.

Dječji Weet-Bix Kids TRYathlon osmišljen je za djecu od 7 do 15 godina, a svaki sudionik je „pobjednik u nastajanju“, i kvalificira se za dječju službenu zlatnu medalju i pobjedničku diplomu.

Među tisućama volontera uključenih u triatlonski niz, 236 volontera bilo je iz Kršćanske adventističke crkve i predstavljali su četrnaest mjesnih adventističkih crkvi.

Sanitarium Health & Wellbeing je proizvođač Weet-Bixa, najprodavanijih australijskih žitarica za doručak. Prepoznatljivi su po unošenju promjena u prehrambene navike stanovništva. Na svojim mrežnim stranicama stoji kako je Sanitarium prvi predstavio zdrave i nove namirnice za doručak, te različite namirnice od soje, preporučujući tako biljnu prehranu davno prije no što je postala moderna.

Sudionici u dječjem Weet-Bix TRYathlonu u Aucklandu, na Novom  Zelandu. (Roger Phillips/Profile Photographics)