“Tajne Bliskog istoka” u Osijeku

Adventpress 5. 03. 2023.

U osječkoj adventističkoj crkvi od 8. listopada do 19. studenog 2022. održan je tijekom trinaest večeri (subotama i nedjeljama) zanimljiv niz predavanja pod naslovom “Tajne Bliskog istoka”, čiji je govornik bio pastor Staniša Margarić. On već duži niz godina uspješno organizira i vodi putovanja kroz zemlje Bliskog istoka, na poznate arheološke i povijesne lokalitete biblijskih zemalja. Činjenica da on nije obični vodič,
već pastor, daje punu težinu i smisao njegovim putovanjima, jer ona imaju svojevrstan misijski karakter. Među sudionicima uvijek bude i prijatelja, a neki od njih su čak obavili i nezaboravno biblijsko krštenje na rijeci Jordan, po uzoru na Isusa.

Evangelizacija je bila prigodan sažetak tih putovanja, jer je uz video prezentacije autentično poveo sve osječke posjetitelje na zanimljivo bliskoistočno putovanje. Iz večeri u večer upoznavali smo Svetu zemlju, od Jeruzalema, uzduž Galileje i Judeje, upoznali prošlost i sadašnjost države Izrael, posjetili Kumran, Masadu i ružičasti grad Petru, pokušali rasvijetliti tajne Sodome i Gomore, i u potrazi za temom o besmrtnosti stigli u drevni Egipat. Naš je govornik neposredno i uz mnogo jasnih dokaza progovorio o cjelokupnoj Bibliji i osvjedočio nas kako upravo povijest i arheologija potvrđuju njezinu istinitost i vjerodostojnost. Na kraju evangelizacije pastor Margarić je pozvao sve koji se zanimaju na planirano putovanje na Bliski istok 2023. godine, a one manje željne putovanja na nastavak proučavanja Biblije na seminaru iz Knjige proroka Daniela, svake subote u osamnaest sati. Vjerujemo kako će i jedno i drugo biti blagoslovljeni nastavak ove zanimljive i korisne evangelizacije, koja je privukla znatan broj posjetitelja i nas domaćina.

Gordana Balašević