Tečaj za odrasle u Maruševcu

Adventpress 5. 07. 2024.

U Maruševcu se od 24. do 30. lipnja 2024. godine održao tečaj za odrasle — ToMa. S voditeljima nas je sveukupno bilo tridesetak osoba. Ovogodišnja jako dobra organizatorica bila je Chanel Cukrow Hadžiefendić. Ona je osmislila ujednačeni program duhovnih predavanja, zdravstvenih predavanja i vježbi, radionica, društvenih događanja, prehrane, izleta, bogoslužja, molitvenih sastanaka, uz dovoljno slobodnog vremena za druženje i šetnje. Pastorica Anja Cikač bila je voditeljica i usklađivačica svih programa, stalno prisutna sa svima nama. Miroslav Lorencin bio je govornik svake večeri s nizom tema pod naslovom “Na putu vjere”. U subotu ujutro imali smo i obred Gospodnje večere, zajedno s mjesnom crkvom u Maruševcu.

Pastori Ana i Radenko Džuver, Kristijan Mojzeš i Ivan Đidara imali su jutarnja bogoslužja iz Isusovih usporedbi o sijaču, korovu, gorušičnom zrnu i kvascu. Šest različitih dobro raspoređenih radionica bile su jako korisne: Ivona Vratarić Skobe — Psihološka radionica; Drago Obradović — Arheološka otkrića dokazuju istinitost Biblije; Mario Marčeta — Povijest varaždinskog kraja u riječi i slici; Veronika Marčeta — Kulinarski kutak; Benjamin Vukalović — Sunce, zrak i voda u službi zdravlja; Radenko Džuver — Kako čitati, razumjeti i živjeti Bibliju?

Može li se sastaviti bolji program za sedam dana?! Hvala Bogu, a zatim i Chanel i njezinom suprugu Alenu koji je pomagao. Svi smo se osvježili u prekrasnoj prirodi, upoznali nove osobe, duhovno se osnažili te donijeli dobre odluke za duhovno, tjelesno i psihičko zdravlje. I pritom odlučili: Dogodine opet!

Miroslav Lorencin