Tečaj za odrasle u Maruševcu TOMA

Adventpress 6. 07. 2023.

U Maruševcu je od 26. lipnja do 2. srpnja 2023. godine održan već tradicionalni duhovni tečaj za odrasle – TOMA. Tečaj je okupio  petnaestak polaznika u organizaciji Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti. Svakoga dana polaznici su otpočinjali s jutarnjem bogoslužjem proučavajući Bibliju.

Ove godine zajedno s pastorima i predavačima Matijom Kovačevićem, Kristijanom Mojzešom, Ivanom Đidarom, Dragutinom Matakom i studenticom Anjom Cikač proučavali su temu blaženstava iz poznate Isusove propovijedi na Gori. Bračni par Radenko i Ana Džuver s Adventističkog teološkog visokog učilišta su na večernjim bogoslužjima govorili iz biblijske knjige o Esteri. Brigu o dnevnim aktivnostima polaznika vodila je studentica ATVU-a, Anja Cikač.

U ostalom djelu dana za vrijeme trajanja tečaja polaznici su provodili vrijeme u korisnim radionicama, zajedničkim šetnjama, izletima, druženju i odmoru. Vrhunac zajedništva bilo je subotnje bogoslužje kad su polaznici udružili svoje darove zajedno s vjernicima mjesne crkve u Maruševcu i proslavljali Boga. Svoj dar pjesništva predstavio je jedan od polaznika, Josip Lipohar iz Lipika, koji je posvjedočio kako ga Bog vodi u svjedočenju za Njega kroz pisanje i predstavljanje pjesama Bogu na slavu.

Svi sudionici bili su istinski blagoslovljeni kroz duhovnu hranu koju su dobili na ovim proučavanjima i jednotjednom druženju u ugodnom ambijentu Maruševečkog obrazovnog kampusa.

Neven Klačmer