Tečaj zdrave kuhinje u Splitu

Vijesti iz lokalnih crkava 16. 01. 2014.

U utorak, 14. siječnja 2014, s početkom u 18 sati u prostorijama splitske crkve, a u organizaciji udruge Bolji život, održana je prva u nizu radionica tečaja zdrave kuhinje. U planu je da jedan tečaj obuhvati četiri radionice u mjesec dana, a radionice su otvorene za sve građane Splita. Na radionici je prisustvovalo sedamnaest sudionika, a pripremalo se šest različitih jela. Svaki od sudionika odabrao je jelo koje je želio naučiti pripremiti, a naše su im vrijedne kuharice i kuhari pripomogli u tome. Jela su bila jednostavna i brza za pripraviti. Svrha ovih tečajeva je, uz praktično znanje kako pripremiti jela, naučiti i koje su koristi određenih namirnica i kako ih što više uklopiti u našu svakodnevnu prehranu.

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi zahvalili smo se Bogu na blagoslovu zdrave hrane te su sudionici kušali pripravljena jela. Uz knjižicu recepata dobili su i jedan poseban recept iz bakine kuhinje:

[message_box title=”” color=”green”]

Muffini  prijateljstva

3 vrhom pune šalice ljubavi

2 polovine strpljenja

1 glavica razumijevanja

Prstohvat susretljivosti

[/message_box]

Sve dobro izmiješajte i začinite osmijehom. Prije serviranja ukrasite srdačnošću. Ponudite ga svojim prijateljima, znancima, susjedima.Napomena: Ako koji sastojak nedostaje, kolač postaje lako pokvarljiv.
Ne pretjerujte s pojedinim sastojcima. Kolač pripremajte često i svaki put iznova svjež!

Nadamo se da ćemo ovim i sličnim projektima zainteresirati građane Splita za zdraviji način života.

Marija Miljković