Topla dobrodošlica svima

Generalna-2015 3. 07. 2015.

Ted Wilson

Zadovoljstvo mi je zaželjeti vam dobrodošlicu na 60. zasjedanje Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve u San Antoniu, u Teksasu. U ovo zasjedanje uloženo je puno planiranja i pripreme stoga smo zahvalni svima koji su omogućili ostvarenje ovog jako važnog okupljanja.

Naša tema: „Ustani! Zasini! Isus dolazi!“ ukazuje na našu adventističku nadu i poziv. Kakve li divne poruke koju možemo podijeliti sa svijetom koji se nalazi u očajničkoj potrebi za Spasiteljem. Iako potječemo iz različitih država, i naši se jezici razlikuju, ipak smo svi dio iste Kristove obitelji s istim poslanjem.

Tijekom ovog zasjedanja imat ćemo radost zajedničkog bogoslužja kao svjetska obitelj, obnove starih prijateljstava, i stvaranja novih. Imamo priliku usmjeriti se jasno na dovršetak Božjeg poslanja za Njegovu crkvu, što je objavljivanje poruke triju anđela. Ova osobita zadaća mora uključivati sve – žene, muškarce, djecu i mladež. Svi su potrebni za dosezanje svijet za Krista kroz silu Svetog Duha.

Kao što ste to činili tijekom „100 dana molitve“, tako se i dalje nastavite usrdno moliti za izlijevanje kasne kiše Svetog Duha na ovo zasjedanje. Molite da Sveti Duh vodi svaku izgovorenu riječ i da sa nastavi kršćansko poštovanje jednih prema drugima dok se izvršava posao crkve. Molim se da svaka odluka donesena tijekom ovog zasjedanja unaprijedi Božje planove i ojača Njegovu crkvu za proročko poslanje koje nam je povjerio.

Dok gledamo nesreće, nered i uznemirenost svuda oko sebe, znakovi nam govore da uistinu živimo u posljednjim danima. Moja je želja da svatko od nas iznova osjeti povjerenje u Božju milost, hitnost zadaće i snagu Njegovih obećanja: „Prema tome, ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada. Ustrajnost vam je zbilja potrebna da vršenjem volje Božje postignete obećanje, jer: ‘Još malo, vrlo malo, i doći će onaj koji ima doći; neće zakasniti.“ (Hebrejima 10, 35-37)

Ustani! Zasini! Isus dolazi!

Ted N. C. Wilson, predsjednik Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve