Trajni rod

9. 05. 2015.

“Niste vi mene izabrali, nego sam ja vas izabrao i odredio vas da idete i rodite rod i da vaš rod ostane.” (Ivan 15,16)

Negdje u lipnju 1998. posjetila me literarna evanđelistica i tada sam počela čitati časopis Znaci vremena. To je bio moj prvi susret s Adventističkom crkvom. Ta me je literarna evanđelistica posjećivala svakog mjeseca i sa zanimanjem i pažljivo slušala moje brige. Saznala sam da živi u blizini moje kuće pa smo postale bliske prijateljice. U međuvremenu me je pozvala da redovno proučavam Bibliju i tako smo počele jednom mjesečno istraživati njezine istine u mojoj kući. Nedugo zatim je rekla: “Naša crkva je nedavno obnovljena i sada je završena. Biste li biste pošli sa mnom?” Oklijevala sam, ali sam osjetila da mi Bog daje poticaj da ipak odem, pa sam se uputila u crkvu s njom.

Nakon mnogo istraživanja i molitve, krstila sam se 2001. godine i otpočela novi kršćanski život. Tih dana je moja svekrva bila u fazi demencije, tako da sam odmah nakon crkvenog bogoslužja subotom ujutro morala žuriti kući da bih se brinula o njoj. Na kraju je prisustvovala bogoslužjima sa mnom sve dok nije preminula 2005. godine.

Kad je moj muž otišao u mirovinu 2007. godine, imala sam više slobodnog vremena pa sam bila u stanju prihvatiti neke odgovornosti u crkvi, kao što je služba đakonice. Ali svaki put kad sam se vraćala kasno kući zbog te dužnosti u crkvi, moj muž je bio vrlo nesretan i raspoloženje bi u ostatku te večeri bilo neugodno. Smatrala sam da je Božja volja za mene da svoj dom učinim toplim i sretnim mjestom, pa sam napustila službu đakonice. Međutim, još uvijek sam željela raditi za Isusa pa sam se molila: “Gospodine, ako je Tvoja volja, dopusti mi da radim kao literarni evanđelist zato što me je jedan takav radnik doveo k Tebi.”

Bog me je nadahnuo da se sjetim i pronađem u Bibliji tekst u Ivanu 15,16 pa sam krenula u literarno-evanđeoski posao u svojem susjedstvu. Volim svoj posao i molim se svakodnevno da među mnogima koje upoznajem imam “plod koji će ostati”.

Noriko Sekiya, Japan