Tražite Adventističku crkvu

7. 08. 2015.

“Hajde ustani, siđi i pođi s njima ne premišljajući, jer sam ih ja poslao!” (Djela 10,20)

U gradu Novokuznjecku u Sibiru upravo je završila evangelizacija na kojoj je mladić po imenu Dimitrij bio kršten i počeo odlaziti u Adventističku crkvu koja se sastajala u jednom domu vjernika. Upitala sam ga kako se upoznao s Adventističkom crkvom i on mi je ispričao svoje iskustvo.
Netko je Dmitriju dao kršćansku knjigu koju je on pročitao i koja mu se jako svidjela. Ali nije mogao pronaći adresu distributera u knjizi. Vrijeme je prolazilo i jednoga dana njegov prijatelj iz Pentekostalne crkve pozvao ga je na službu u svoju crkvu. Odbio je. Njegov prijatelj je zatim počeo dovoditi svoje prijatelje da pokušaju uvjeriti Dmitrija da ipak ode u Pentekostalnu crkvu. Ali Dmitrij im je rekao da Pentekostalna crkva naučava stvari koje se ne slažu s onim što je pročitao u kršćanskoj knjizi koju je imao, tako da nije otišao.
Vraćajući se jednog dana s posla, Dmitrij je sreo ženu koja je prodavala knjige na tržnici. Kupio je od nje knjigu Alejandra Bullóna The Third Millennium (Treće tisućljeće). Iz ove knjige Dmitrij je saznao za nakladničku kuću Izvor života i Adventističku crkvu. Nakon što je pročitao knjigu, počeo je tražiti Adventističku crkvu.
Upravo u to vrijeme k Dmitriju je došao neki čovjek i pozvao ga na niz evanđeoskih sastanaka. Dmitrij je rekao čovjeku: “Ne idem na to mjesto jer tražim Adventističku crkvu.”
Iznenađen, čovjek mu je rekao: “Samo dođite, ja ću vam pokazati tu Crkvu.”
Taj čovjek, Boris Protasevič, bio je adventistički pastor evanđelist koji je bio nov u tom gradu. Posljednjeg dana pred početak evangelizacije, Boris je odlučio upoznati se s gradom tako da je s vjernicima crkve pošao podijeliti što je moguće više pozivnica. Tako je došao i u Dmitrijevu kuću i njih dvojica su se uputila ravno u zgradu u kojoj su se održavali sastanci.
Dmitrij je prisustvovao sastancima, prihvatio Isusa Krista i biblijske istine i krstio se. Sada zahvaljuje Bogu za knjige koje su ga dovele u Crkvu ostatka.
Lubov Kozlova, Rusija

Leave a Comment